Vanhan koulun etsiväseikkailu The Raven on rosoinen mutta viehättää – lue arvostelu

03.01.2014 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Onko Teemu Viemeröstä Sherlock Holmesin jatkajaksi? Sitä emme vielä tiedä, mutta kyllä herra ainakin yrittää viehättävässä The Raven –etsiväseikkailussa!

Lehdistö puhuu vuosia sitten kuolleen mestarivarkaan paluusta, ja kahta päivää myöhemmin toista Sfinksin silmää siirretään Sveitsistä kohti Kairoa. Rauhallinen junamatka päätyy raivoisaan räjähdykseen ja arvolastia saattava konstaapeli Zellner varmistuu mestarivarkaan osallisuudesta. Tästä alkaa mielenkiintoinen rikostarina, joka tutustuttaa pelaajansa oikeaoppisesti vanhojen kulttidekkareiden maailmaan.

Rikosmysteerien täyteinen peli istuttaa pelaajan konstaapeli Zellnerin kenkiin ja luo peliruuduille paitsi mukaansatempaavan, myös koukuttavan tarinan. The Raven muistuttaa hyvällä tavalla etsivägenren kirjoja, sarjoja ja elokuvia. Keski-ikäinen, hyvin kohtelias ja älykäs Zellner on hahmona mielenkiintoinen, tuoden mieleen itsensä Hercules Poirotin. Zellner ei kuitenkaan ole ainoa pelattava hahmo, mikä tuo tarinankerrontaan mielenkiintoisia käänteitä. Tämä rikastuttaa tarinaa ja tuo siihen erilaisia perspektiivejä. Peli antaa myös pelaajan itse pohtia ja tajuta asioita,  sekä tehdä omia johtopäätöksiä. Peli esittää jopa pieniä kertauskysymyksiä ja pelaaja pääsee arvaamaan itse varkaan identiteetin. Tämä pieni mauste tekee pelaajasta tärkeän, kun peli ei selitä kaikkea pelaajan puolesta vaan haastaa ajattelemaan.

Lue koko arvostelu: The Raven: Legacy of a Master Thief (PC)

Lisää aiheesta

Bravely Default (3DS)

Edna & Harvey: The Breakout (PC)

Goodbye Deponia (PC)

The Walking Dead Season 2 Episode 1: All That Remains (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat