Uusimmat

Vanhassako vara parempi? Miten lie Super Mario Bros. 2:n kohdalla?

08.12.2013 22:00 Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmelasuuntasi retroisille vesille vanhan kunnon NES-klassikon parissa. Matka oli sen verran mukaansatempaava, että tekstiäkin syntyi jokseenkin riittoisasti. Taitaa Super Mario Bros. 2 yhä toimia!

Tästä syystä kakkos-Marion tarjoama pelikokemus on hyvin erilainen vaikkapa ensimmäiseen osaan verrattuna. Esimerkiksi perinteistä kaksinpeluumahdollisuutta ei ole ollenkaan mukana, mutta yksinäinen soolopelaaja saa sentään valita jokaisen kentän alussa mieleisensä sankarin neljästä eri vaihtoehdosta. Marion ja Luigin ohella mukana ovat nyt myös tomera sienimies Toad ja ihanainen prinsessa Toadstool (mikä ihmeen Peach?).

Heeroksen valinta kannattaa tehdä harkiten, sillä jokaista hahmoa on siunattu omalla erityisvahvuudellaan. Mario on ketterä perustyyppi ja Luigi pomppii kuin Kuun painovoiman vaikutuksen alaisena. Toad taas kiskoo juureksia maasta hirvittävällä tahdilla (palatkaamme tämän seikan pariin pian) ja pinkkiin mekkoon tälläytynyt Toadstool pystyy levitoimaan pieniä matkoja. Jostakin syystä muuten päädyn aina pelaamaan prinsessalla. Mitähän se kertoo allekirjoittaneesta?

Mainittakoon vielä, että ohjaus toimii edelleen yhtä napakasti kuin vuonna 1989. Hahmon liikutteluun voi oman mielensä mukaan käyttää sekä risti- että analogiohjainta. Ristiohjaimen käyttö tuntuu silti luonnollisemmalta, olihan sama malli käytössä alkuperäisessä NES-kapulassakin.

Lue koko arvostelu: Super Mario Bros. 2 VC (3DS)

Lisää aiheesta

Shantae VC (3DS)

Lue myös

Diablo III: Reaper of Souls –ennakko (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Rayman Fiesta Run (iOS)

Sonic Lost World (3DS, Wii U)

Typing of the Dead: Overkill (PC)