Uusimmat

Vankilasimulaatio Prison Architect julkaistaan virallisesti lokakuussa

01.08.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Jukankin Suosittelemme-peukun edestä heruttelema Prison Architect julkaistaan viimoin loppuvuodesta ihan virallisesti. Ennakko- ja early access –myynnissä neljättä vuotta olleen strategiapelin julkaisupäivä on näet asetettu lokakuulle.

Pelin kehitys jatkuu loppuun saakka ja Introversion julkaisikin juuri pelin alpha 35 –version, joka toi vankiloihin muun muassa salakuljetetun roinan salakaupan ja suojelurahojen keruujärjestelmät. Vangit voivat myös muodosta jengejä, joiden johtajat voivat pistää pystyyn suoranaisia sotia aluettaan laajentaakseen.

Peli nappasi jo kehitysversiollaan Suosittelemme-peukun, muun muassa näillä sanoilla:

Kun ensin suunnitellaan vankilaa ja sitten katsotaan miten se rakentuu, niin sen jälkeen on hyvin lumoavaa seurata kuinka se muuttuu hiljalleen eläväksi kokonaisuudeksi. Kaikki pienet ihmishahmot ovat omia persooniaan, jotka jaksavat vankilaelämää kuka paremmin, kuka paskemmin. Jotkut stressaantuvat hillittömästi. Toiset ovat ihan okei, jotkut löytävät sielunrauhaa rukoushuoneesta ja jotkut kirjastosta.

Tämän virtuaalisen elämän seuraaminen, sen viilaaminen ja optimointi on malliesimerkki siitä, millaisen voimantunteen jumalpelit antavat pelaajalle. Millainen vankilajumala sinä olet? Rakennatko helvetin maan päälle? Synkeän kuolemansellin, jossa ei ole ikkunoita ulkomaailmaan ja vangit pidetään kurissa haulikon, pampun ja eristyssellien voimin? Vai paikan, jossa asukeille järjestetään tekemistä, koulutusta ja yritetään tarjota heille uusi mahdollisuus, uusi elämä, ehkä varhainen vapautuminenkin?

Lisätietoja: http://www.introversion.co.uk/prisonarchitect/

Lisää aiheesta

Jengit hallitsevat Prison Architectin tuoreessa päivityksessä  

Pelikopteri #011 – rikos ja rangaistus! (Checkpoint) 

Prison Architect (Linux, Mac, PC) 

Prison Architect –alfa-ennakko (Mac, PC)

Vankilasimulaatio keräsi miltsitaalan joukkorahoituksen ilman Kickstarteria 

Muropaketin uusimmat