Vantaan kirjasto edistää luku- ja mediataitoja pelihankkeella

17.10.2013 12:15 | Jukka O. Kauppinen

Vantaan kaupunginkirjasto haluaa uittaa uusien luku- ja mediataitojen edistämisen osaksi kirjaston perustoimintaa. Tavoitetta vauhditetaan Lukeminen N.Y.T.!  -pelihankkeella , joka tehdään yhteistyössä Neogames Finland ry:n kanssa.

Syyslomaviikolla 17. ja 18.10. järjestettävissä pelitapahtumissa konkretisoituu Vantaan kaupunginkirjaston jo vuosia jatkunut vahva toiminta lasten ja nuorten mediakasvatuksessa. Hankkeen myötä myös pelaamisesta tulee osa Vantaan kirjastojen systemaattisen ja ammattimaisen medialukutaitojen edistämistyön keinovalikoimaa.

Neogames Finland ry on Suomen pelialan kattojärjestö, joka yhdistää kaikki Suomen pelialan toimijat aina pelikehittäjistä pelialan koulutuksen tarjoajiin. Lukeminen N.Y.T.! -hankkeessa Neogames tuo pelinkehittäjien osaamisen kirjastoon ja lisäksi kartoittaa pelinkehittäjien näkökulmasta, kuinka julkisia kirjastoja on mahdollista käyttää osana Suomen nopeasti kasvavan peliteollisuuden tuotekehitysprosesseja.

Lukeminen N.Y.T. -hankkeen mittaan kirjastossa järjestetään muun muassa luentoja peleistä ja kirjastoista. Neogames ry:n edustajien lisäksi paikalla on menestyspelien kehittäjä Teemu Haila. Haila on yksi PlayRaven -peliyrityksen perustajista sekä sen tuotepäällikkö. Tätä ennen hän on työskennellyt mm. Saksassa Woogalla, jossa hän veti menestyneitä Diamond Dash- ja Bubble Island -mobiilipelejä. Haila luennoi pelinkehityksen perusteista eri yliopistoissa ja osallistuu aktiivisesti pelialan yhteisötoimintaan.

Tapahtumat:

  • Hakunilan kirjastossa to 17.10.2013 klo 15–19
  • Tikkurilan kirjastossa pe 18.10.2013 klo 15–19

Molemmissa tapahtumissa Diamond Dash- ja Bubble Island- pelien kehittäjä Teemu Haila kertoo pelien tekemisestä.  Tapahtumissa myös pelataan mm. uutta NHL 14 konsolipeliä ja arvotaan lippuja Kiekko-Vantaan lätkäpeliin!