Uusimmat

Varastettuja avaimia myyvät huijarikaupat käyvät pelintekijöille kalliiksi – älä tue G2A:ta tai muita halpoja Steam-avaimia myyviä varkaita

21.06.2016 21:30 Jukka O. Kauppinen

Moni on ihmetellyt, että miten ihmeessä jotkut nettikaupat voivat myydä halvalla Steam-avaimia – mutta heitellyt silti niille rahaa tyytyväisenä. Säästin kympin, jee!

Mutta siinä samalla se pelitalo, jonka pelin juuri ostit, menetti saman verran rahaa.

Ostoksestasi ei mennyt senttiäkään pelinkehittäjille, vaan nämä päinvastoin menettivät rahaa. Ostamasi avain oli näet varastettu.

Indiepelitalo TinyBuild kertoo, että he ovat menettäneet lähemmäs puoli miljoonaa dollaria varastettujen Steam-avainten kauppiaiden takia.

Huijarikauppojen metodi on karu: he ostavat varastetuilla luottokorteilla kerralla valtavia määriä eri pelien Steam-avaimia. Pelitalo ei kuitenkaan rahojaan näe, sillä luottokorttiyhtiöt peruuttavat maksut huomattuaan niiden tapahtuneen varastetuilla korteilla. Siinä välissä vääryydellä ost… siis varastetut koodit on jo laitettu myyntiin ja todennäköisesti myyty pelaajille, joita ei voisi vähempää kiinnostaa miksi koodit ovat niin halpoja. Halpa hinta ratkaisee!

Pienille pelitaloille moinen pompottelu on tietenkin raivostuttavaa, etenkin kun maksupalvelut saattavat pamauttaa pienen firman rahaliikenteen poikki, jos näiden suoramyyntikaupassa on tehty yhtäkkisesti paljon peruutettuja ostoksia.

TinyBuildin edustaja syyttääkin suorasanaisesata G2A:ta rahapetoksiin perustuvan rikollisuuden pyörittämisestä pelikehittäjien kustannuksella.

Lähde: TinyBuild: We lost $450,000 in revenue to grey market key sellers