Uusimmat

Varastorasvat pois BattleMecheistä!

01.11.2011 21:30 Jukka O. Kauppinen

Uutisoimme aiemmin tänään MechWarrior Online -pelistä, minkä jälkeen päivä onkin kulunut sotamuistojen ja haaveiden parissa. Ja onhan se pojat ja tytöt niin, ettei mikään ole niin hienoa kuin meikäläisen satatonninen Annihilator marssimassa päin pelosta vapisevaa vihollisrivistöä.

MechWarrior Online ei ole kuitenkaan likimainkaan ensimmäinen nettipelattava BattleTech-universumiin sijoittuva peli. Ajatelkaas – on viikkoa vaille tasan 10 vuotta siitä, kun julkaisimme jutun amerikkalaisen Kesmai-pelitalon kuolemasta ja aivan kerta kaikkisen mahtavan upean loistavan Multiplayer BattleTech: 3025 -pelin sulkemisesta.

Tuon surullisen päivän jättämät arvet mielessä tai ranteissa eivät ole vieläkään parantuneet. Multiplayer BattleTech: 3025 oli näet peli, jota taottiin ja ankarasti.

Jos haluatte sukeltaa BattleTechin, Kesmain ja ylipäätään internet-moninpelaamisen historiaan, niin lukekaa tämä vanha tarina:

Lue juttu: Kesmain kuolema

1982 perustettu Kesmai Studios julkaisi ensimmäisen moninpelinsä jo 1983. Yhtiön tuotteita pelattiin erilaisten kaapeli- ja puhelinverkkosovellutusten ja myöhemmin eräänlaisten koko maan kattavien ”lähiverkkojen” kautta. Soittamalla lähimpään palvelunumeroon pelaajat liittyivät palvelutarjoajien verkkoon, jotka lupasivat erityisellä tekniikallaan pelaajille maksimaalisen nopeat vasteajat. Näiden piileskelivät myös Kesmain moninpelit. Verkkoihin sai myöhemmin yhteyden myös Internetin kautta, jolloin mukaan pääsi ympäri maailman. Peleistä maineikkain oli Air Warrior – maailman ensimmäinen reaaliaikainen moninpelattava lentosimulaattori. Kymmenet ihmiset ohjasivat lentokoneitaan toisen maailmansodan taivailla – vuonna 1987.

19 vuotta toiminut Kesmai katoaa pelimaailman kartalta Electronic Artsin EA.COM -nettipelipalvelun romahdukseen. Samalla kuolevat Air Warrior, Silent Death Online ja Multiplayer BattleTech: 3025, monien muiden EA:n online-palvelujen myötä. 15 vuotta yhtmittaisesti toiminut Air Warrior olisi ansainnut kauniimmat hautajaiset.

Lue myös

Aina ei Pantteri loikkaa. Joskus se vain raahustaa. Kuten Ostfrontissa.

Gears of War -kurkkumikrofoni – murise kuin Marcus Fenix

Nykypäivän pelimusiikit: mukavaa taustasoljuntaa ilman hittibiisejä?

Pelaa ilmaista Suunnistussimulaattoria