Uusimmat

Varo keneen luotat – monet pelistudiot ja -kehittäjät menettivät siniset merkit Twitterissä

21.04.2023 12:00 Muropaketin toimitus

Siniset Verified-merkit ovat nyt pelkän maksullisen tilauksen päässä, ja monet pelialan viralliset tilit ovat menettäneet merkin.

Twitteriä käytetään pelialalla yleisesti tiedotuskanavana, ja sen kautta on myös voinut luottaa moniin vahvistettuihin tahoihin. Yksittäiset käyttäjät, pelistudiot ja pelisarjojen viralliset tilit ovat tarjonneet luotettavaa tietoa ja usein myös torpanneet muualta verkosta levinneitä huhuja.

Nyt kuitenkin miljardööri Elon Muskin johtamassa somessa on viimein poistettu monilta tileiltä siniset Vahvistettu-merkit. Nykyisin sinisen merkin voi saada lähes kuka vain Twitter Blue -ohjelman kautta, mikä ei vaadi kuin puhelinnumeron ja 8 dollarin kuukausimaksun maksamisen. Uusi järjestely tekee huomattavasti helpommaksi tehdä uskottavia valetilejä ja levittää huijauksia.

PC Gamerin mukaan esimerkiski Final Fantasy 16:n, Star Citizenin (yläkuvassa) ja Warframen viralliset Twitter-tilit ovat menettäneet siniset merkkinsä. Lisäksi esimerkiksi Hello Gamesin, Respawn Entertainmentin ja Double Fine Productionsin johtajat ovat menettäneet merkit omilta tileiltään.

Joillakin tileillä on nykyisin keltainen merkki, mikä merkitsee että kyse on Twitterin vahvistamasta bisnestilistä. Tällainen on esimerkiksi Xboxilla ja sen johtajalla Phil Spencerillä. Myös kotimaisella Remedy Entertainmentilla on keltainen merkki, mutta studion luova johtaja Sam Lake on puolestaan jäänyt juuri ilman sinistä täplää.

Tiedot pitävät tietysti paikkansa vain uutisen kirjoitushetkellä ja voivat muuttua jatkossa, jos eri käyttäjät ottavat Twitter Bluen käyttöönsä. Monet huomiota herättävät hahmot ovat menettäneet Vahvistettu-merkin, ja se on poistettu muun muassa Paavin tililtä.

Twitter Blue on yksi uudistuksista, joita Elon Musk on ajanut läpi ostettuaan Twitterin. Käytännössä kaikki hänen julkisuuteen tulleet uudistuksensa somessa ovat saaneet runsaasti kritiikkiä ja herättäneet epävarmuutta Twitterin tulevaisuudesta.