Varo vaaraa: Steamissa leviää huijaus, joka voi johtaa koko käyttäjätilin menettämiseen

10.04.2021 18:06 | Muropaketin toimitus

Steamissa leviää tällä hetkellä “I accidentally reported you”-nimellä kulkeva huijaus, jonka avulla huijarit yrittävät varastaa pelin sisäisiä tavaroita tai jopa kokonaisia käyttäjätunnuksia.

Huijauksesta on Malwarebytesin mukaan muutamia variaatioita, mutta pääsääntöisesti käyttäjää lähestyy tuntematon Steam-profiili, joka kertoo raportoineensa huijauksen uhriksi joutuvasta henkilöstä vahingossa Steamin ylläpidolle. Raportin syy voi olla esimerkiksi ”tavaroiden monistaminen”.

Huijari pyytää käyttäjää ottamaan yhteyttä ”Steam-adminiin” joko Steamin tai Discordin välityksellä. Sen jälkeen Valven työntekijänä esiintyvä huijari tiedustelee käyttäjätilin ostohistoriaa, sähköpostiosoitetta, salasanaa ja mahdollisen Steam Guardin koodia, jotta ”väärä raportti” voidaan tarkastaa. Joissain tapauksissa huijarit puolestaan pyytävät käyttäjää lähettämään esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensive -esineitä ”tarkastettavaksi” Steamin vaihto-ominaisuuden avulla.

Huijarit yrittävät uskotella olevansa Valvella töissä esimerkiksi alla näkyvän kaltaisten väärennettyjen ”sertifikaattien” avulla. On sanomattakin selvää, että omaan tiliin liittyviä tietoja tai tililtä löytyviä tavaroita ei tule koskaan luovuttaa kenellekkään. Mitään Steam-admineita ei myöskään ole olemassa, vaan ainut virallinen keino Steamin tuen kanssa asioimiseen kulkee virallisen verkkosivun kautta.