Uusimmat

Veikkaus harkitsee lisää eSports-pelejä vedonlyöntikohteiksi

10.11.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

Veikkaus lisäsi äskettäin jotain yllättävää Pitkäveto-urheiluveikkauspelinsä listoille. Nimittäin sähköisen urheilun, eSportsin. Muiden perinteisempien urheilulajien rinnalta löytyivät sulassa sovussa myös ESWC-liigan Counter-Strike-turnaukset.

Miksi? Miksi juuri vanha kunnon CS?

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tarjoamme e-urheilua pelikohteena. Kesäkuussa kohteena oli koodauksen MM-kisat, ja sen jälkeen aloimme miettiä, josko ottaisimme kohteeksi myös e-urheilua. Ajatus jäi kytemään etenkin kesän Assembly-tapahtuman jälkeen.”

”Alun perin meillä oli suunnitelmissa ottaa ensimmäiset e-urheilukohteet pelilistalle vasta marraskuun lopulla DreamHack -pelitapahtuman yhteydessä. Ylehän näyttää 29.11. suorana Counter Strike -finaalin DreamHack-tapahtumasta. Mutta ESWC sattui ajallisesti hyvään saumaan, ja kun mukana on suomalainen joukkue, niin päätimme testata jo nyt, löytyisikö näille kohteille kiinnostusta.”

Veikkauksen urheilupeliasiantuntijat Jani Karjalainen ja Janne Kinnunen kertovat myös, että Veikkaus miettii jatkuvasti urheilupelien kohdevalikoiman kehittämistä myös perinteisten urheilulajien ulkopuolelle. eSportsin kohdalla tehtiin samanlaista harkintaa kuin muissakin uudentyyppisissä kohteissa.

”Isommat turnaukset ovat hyvä tapa aloittaa”, Veikkaukselta todetaan.

Muitakin lajeja harkitaan. Tulevaisuudessa Veikkauksen listoilta saattaa löytyä muun muassa Dota 2-, League of Legends- StarCraft 2 –turnauksia.

Lisätietoja: https://www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto#!/?hae=eurheilu

Lisää aiheesta

Haluatko lyödä vetoa Counter-Strikestä? Nyt se onnistuu! 

Veikkauksen videopelimäinen Iron Sky -nettiarpa antaa avaruusnatseille vetoapua