UUSIMMAT

Venäläispelaajalle ehdonalaista vankeutta Pokémon GO:n pelaamisesta kirkossa

16.05.2017 11:01 | Muropaketin toimitus

Venäläinen YouTube-käyttäjä tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdonalaiseen vankeusrangaistukseen Pokémon GO:n pelaamisesta kirkossa.

Viime elokuussa 22-vuotias Ruslan Sokolovsky videokuvasi itseään sekä pelasi Pokémon GO -mobiilipeliä ortodoksisessa kirkossa. Nyt venäläinen tuomioistuin on tuominnut miehen näistä teoista kolmen ja puolen vuoden ehdonalaiseen vankeuteen, raportoi BBC.

Oikeuden mukaan teoillaan Sokolovsky levitti tahallaan vihaa sekä loukkasi kirkossa olleita uskovaisia. Pelaamisen ja videokuvauksen lisäksi Sokolovskyn todettiin ”salakuljettaneen laittomia teknisiä laitteita”, sillä miehen kodista oli löytynyt kynäksi naamioitu videokamera.

Oikeusprosessin aikana Sokolovsky kiisti syyllistyneensä rikoksiin.

Alun perin Sokolovskylle kaavailtiin teoista kolmen ja puolen vuoden ehdotonta vankeustuomiota, mutta oikeusprosessin myötä vankeusrangaistus muutettiin ehdonalaiseksi. Sokolovsky kertoo kuitenkin olevansa helpottunut tuomiosta.

”Ilman toimittajien apua olisin saattanut joutua oikeasti vankilaan”, mies toteaa.

Ruslan Sokolovskyä oli etukäteen varoitettu pelaamasta mobiilipelejä venäläisissä kirkoissa. Mies ei kuitenkaan uskonut varoituksia, sillä hän ei uskonut kenenkään pahoittavan mieltään älypuhelimen käyttämisestä.

Pokemon Go
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat