Uusimmat

Venäläistiimiä varoitetaan luvattomasta Star Wars Battlefront -pelistä: ”tämä on silkkaa hulluutta”

07.06.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

Venäläisen Frontwire-studion työstämä ”parempi Star Wars Battlefront” -projekti on täysin mahdoton, varoittavat lakimiehet. Ja siltähän se on kieltämättä näyttänyt alusta saakka.

Väitetysti jopa 50 hengen tiimillä työstetty peliprojekti Star Wars: Galaxy in Turmoil  onkin omituisuudessaan jotain aivan äärettömän kummallista. Porukka niin kuin vain otti haltuunsa aiemmin keskeytetyn Battlefront 3 -peliprojektin ja rupesi tekemään sen pohjalta omaa Star Wars -peliään. Mitään lupia ei ole kyselty ja tiimi käyttää häpäilemättömästi Star Wars -pelien hahmoja, aluksia ja tarinaa, samoin kuin muiden tekemiä 3D-malleja ja koodia.

Tiimi puolustautuu tekijänoikeuslain sitaatti- ja parodiakäytäntöjen mukaan heillä on oikeus käyttää suojattujakin materiaaleja, kun pelistä ei oteta mitään maksua.

Videopeleihin erikoistuneen Morrison / Leen lakimies Ryan Morrison kuitenkin varoittaa, että ehei, ei näin.

”Tämä peli ei ole missään nimeää tekijäoikeuslainsäädännön sallimaa fair use -hyödyntämistä. Sillä ei ole mitään tekemistä parodian kanssa. Ette te voi tehdä tuosta vain peliä muiden oikeuksia talloen ja kuvitella, että se on ihan okei, koska se on ilmainen.”

”Tämä on silkkaa hulluutta”, hän ynnää.

Frontwiren parodiapuolustus kuulostaakin vähintään omituiselta. Mitä ihmeen parodiaa se on, että tehdään Star Wars -räiskintäpeli? Tähän mennessä pelistä ei ole nähty mitään parodiaan viittaavaakaan.

Lakimies neuvookin venäläistiimiä luopumaan projektista ennen kuin se on liian myöhäistä ja Star Warsin oikeuksienomistaja Disney lyö tiimiä isolla haastevasaralla.

”Liian monen pelikehittäjän elämä on jo pilalla tekijäoikeusrikkomusten takia.”

Tiimi ehti keulimaan myös sillä, että Valve olisi antanut pelille siunauksensa. Tarkemmin katsottuna Valve ei ole kuitenkaan ottanut peliin mitään kantaa, vaan ainoastaan todennut normaalikäytäntönsä mukaisesti, että kyllä se voidaan julkaista Steamissä. Sitten kun se valmistuu. Jos se valmistuu.

Lähde: Legal Expert Warns Of Trouble For Unlicensed Star Wars Battlefront Successor

Lisätietoja: http://frontwirestudios.com

Lisää aiheesta

Fanien Star Wars -peli sai Valven kaverikseen

Pettyneet fanit yrittävät tehdä paremman Star Wars Battlefrontin

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat