UUSIMMAT

Verkkokauppa avaa Helsinkiin tietokone- ja pelikonsolimuseon

08.08.2012 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Verkkokauppa.com avaa yhdessä Ari Tommiskan kanssa yleisölle avoimen tietokone- ja pelikonsolimuseon Verkkokauppa.com Jätkäsaaren myymälään. Museo avataan yleisölle maanantaina 13.8. klo 9:00.

Ari Tommiska on kartuttanut vanhojen tietokoneiden ja pelikoneiden kokoelmaansa vuodesta 1984 alkaen. Arin kokoelma on nyt ensimmäistä kertaa esillä pysyvässä näyttelyssä Verkkokaupan museossa. Tommiskan 518 konetta on Suomen suurin yksittäisen ihmisen omistama pelikonekokoelma.

Tietokone- ja pelikonsolimuseosta löytyvät vanhat tuttavuudet, kuten alkuperäisen Commodore 64:n, VIC-20:n, 128:n sekä Amigan 500-, 1200- ja CD32-versiot. Konsolirintamalta esillä ovat muun muassa vanhat Atarin pelikoneet, ensimmäinen PlayStation ja Game Boy useana eri versiona. Apple-faneja ihastuttavat Macintosh Classic- ja II Europlus -koneet. Netissä viihtyvät voivat puolestaan ihastella vanhoja puhelinmodeemeja, reikäkortteja tai lerppuja.

Yhteensä museoon tulee esille yli 500 erilaista vanhaa tietokonetta, pelikonsolia, peliä sekä muuta alaan liittyvää näyttelyesinettä. Museon valikoimaa kartutetaan jatkuvasti myös lisää ja museo ottaa vastaan myös lahjoituksia.

Museoon on ilmainen sisäänpääsy ja museo avoinna kuten Verkkokauppa.comin päämyymälä.

Lisätietoja: http://www.tietokonemuseo.net

Lue myös

Googlen aitajuoksu haastaa sormikestävyyden

Guillermo del Toron kauhupeli sai kirveestä

Rainbow Moon (PS3)

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis