Videopelien isukki Nolan Bushnell morkkaa Halo 3:sta ja GTA:ta

25.10.2007 14:32 | Jukka O. Kauppinen

Atarin perustaja ja laajalti videopelien massasuosion isänä pidetty Nolan Bushnell on pelialan todellinen sankari ja elävä legenda. Viime kuukausina Bushnell on kuitenkin keskittynyt haukkumaan nykyisiä videopelejä, välillä syystä, välillä ehkä aiheetta. Lausuntoautomaatin uran aloittanut Bushnell totesi uusimpana visionaan Halo 3:n olevan pelkkä Doom 1, vain uusissa vaatteissa.

Ovatko sitten kyse keisarin vai Bungien uudet vaatteet, mutta ”vaikka taputankin Halo 3:n fantastisen upealle tuotannolle, niin ei se ole mitään muuta kuin Doom 1 uusissa vaatteissa. Vaatteet ovat koreammat, mutta peli on sama.”

”Peli on upea. Onko siinä mitään todellista innovaatiota? Ei.”

”Monien mielestä isommin, nopeammin, paremmin on sama kuin innovaatio. Ei se ole. Se on vain saman tekemistä isommin, nopeammin ja paremmin.”

Eivätkä Grand Theft Auto –pelitkään päässeet helpolla. ”GTA:t nostavat epäsosiaalisen toiminnan jalustalle. Luoja tietää, että meillä on moista jo aivan tarpeeksi entuudestaan. Vaikka GTA:t onkin tarkoitettu aikuisille pelaajille, niin kyllä niitä lapsetkin silti pelaavat. Ja he oppivat GTA:sta aivan vääriä asioita.”

Ja mistä Nolan-setä itse tykkää? Mitkä ovat olleet innovatiivisia pelejä? Tetris, Sims, Spore, Dance Dance Revolution ja Guitar Hero muun muassa. Ja Wii-konsoli.

Bushnellin haastattelu GameTapissa: Kill the Editors!