UUSIMMAT

Vieläkö muistat Thief-pelit?

28.05.2010 10:20 | Jukka O. Kauppinen

Kun olemme kerran kiusanneet lukijoitamme äskettäin John Romero -kortilla, niin vedetään assassiinin hihasta toinenkin Ion Storm -ässä. Nimittäin Ion Storm Austin, Warren Spector ja peli nimeltään Thief Deadly Shadows. Suurin inspiraatio tähän on kuitenkin arkistokansiosta löytyneet hienot, vanhat pelitaidekuvat ja ihan vain wanhoilla namistelu.

Kerrataan kuitenkin ensin. Thief: The Dark Project oli edesmenneen Looking Glass Studiosin (Ultima Underworld, System Shock, Flight Unlimited) vuonna 1998 tekemä hiiviskelyseikkailu, joka vaikutti kertarykäisyllä enemmän stealth-hiippailujen genreen kuin mikään peli ennen tai jälkeen. Varjoissa hiiviskely ja tehtävien suorittaminen oli jotain ainutkertaisen vetovoimaista.

Thief-sarja saikin jatkoa (Thief II: The Metal Age, 2000), mutta Looking Glassin ajauduttua konkurssiin sarjan kolmas osa päätyi Eidosin kautta Ion Storm Austinin ja sen nokkamiehen Warren Spectrorin tehtäväksi. Syntynyt Thief (3): Deadly Shadows (2004) oli oiva peli, vaikkakaan ei ihan kaikkien vanhojen fanien mieleen.

Syystä tai toisesta allekirjoittaneen arkistoon oli jäänyt kuukausi- ja vuosikausiksi kasa Thief 3:n taidekuvia, joista olin ilmeisesti ajatellut tehdä jonkinlaisen retrojutun. Tulkoot siis julki tällaisen retroperspektiivimäisen kuvagallerian kautta.

Thief: Deadly Shadowsin kauniita kuvia kuuden vuoden takaa, olkaa hyvä:

 

Lisätietoja:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thief:_Deadly_Shadows

http://en.wikipedia.org/wiki/Thief_%28series%29

Lisää aiheesta

Thief 4 hyvässä hapessa

Warren Spector – pelimaailman arkkivelho

Lue myös

Arvostelu: Settlers 7: Paths to a Kingdom (PC)

Muse + Legend of Zelda = ?

Remedy Entertainment – espoolaisesta kellarista maailmanmaineeseen

Wiikon wanha: Law of the West