UUSIMMAT

Vierailu Pokemonin virtuaalimaailmassa vakuutti – jahti on hauskaa!

15.07.2016 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Onko elämää Pokemon Gon jälkeen? Ehdottomasti on. Pikemminkin voi kysyä, että oliko elämää olemassa ennen sitä?

Jukka O. Kauppinen kävi kokeilemassa pokemonistelua ja oho, sehän oli niin kivaa että tätä voisi harrastaa ihan itsekin.

Pokemonistelu on rakennettu hauskaksi ja ennen kaikkea hyvin helpoksi. Kokemus on täydennetyn todellisuuden peliksi varsin pelkistetty, samoin GPS-pohjainen kuljeskelu. Saalistaminen ja pelillinen touhuaminen on kuitenkin niin yksinkertaista, että touhuun pääsee nopeasti ja helposti kiinni.

Pelin käyttöliittymäkin on selkeä. Karttatila näyttää karkeanpuoleisen näkymän pelaajan ympäristöstä ja samalla sekä PokeStop-paikkojen että gym-koulutuskeskusten sijainnit. Molemmat ovat todellisen maailman lokaatioita, joissa käymällä pelaaja saa käyttöönsä erilaisia pelissä käytettäviä tarvikkeita.

Tässä kohtaa peli tarjosi jo yllättäviä ahaa-elämyksiä. PokeStopit näet ovat usein hyvinkin jänniä kohteita jopa aivan arkipäiväisessä elämässämme ja ympäristössämme, joihin ei tajua edes kiinnittää huomiota. Ai täällä puistossa on tuollainen muistomerkki? Enpä ole ikinä huomannutkaan, että tuossa puskassa on patsas. Yhtäkkisesti oikea maailma avautuu pelin kautta aivan uudella tavalla. Valtavan hienoa!

Siinä samalla peli kannustaa liikkumaan. PokeStoppeja on siellä täällä ja mitä useammalla vierailee, sen parempi. Ja ohops, siinä sivussa tuleekin kuljeskeltua kilometri jos toinenkin.

Lue koko artikkeli: Pitihän sitä Pokemonia kokeilla – ja sehän oli… tosi kivaa!

Pokemon Go

Muropaketin uusimmat