Viiden tähden seikkailu: Zeldan HD-versio on yhä hillittömän hyvä

21.10.2013 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen nosti purjeen ja seilasi kohti Zelda-meriä. Miltä maistui HD-uusversio klassisesta The Legend of Zelda: Wind Waker –seikkailusta? No, mahdottoman hyvältä!

Wind Waker HD on mukavan virtaviivainen pelikokemus. Ehkä osittain sen takia, että se tehtiin aikana ennen ylipitkiä ja liikaa selittäviä tutoriaaleja. Pelaaja on tuskin ehtinyt ohjaimeen tarttua, kun jättimäinen lintu on jo siepannut Linkin pikkusiskon pieneltä paratiisisaarelta ja lennättänyt tämän kohti varjojen ja vaarojen peittämää mystistä saarta.

Mitäs muuta Link siinä tekisi kuin lyöttäytyisi yhteen paikalle saapuneen merirosvoporukan kanssa? Tästä alkaa huima seikkailu, josta ei puutu huippuhetkiä. Tempo on koko ajan ripeä ja uudet yllätykset odottavat joka kulman takana, usein Zelda-pelien tavaramerkeiksi muodostuneiden luolastojen merkeissä. Niillä on kaikilla omat teemansa, joihin nojataan kunnolla. Yllätykset eivät kuitenkaan lopu siihen, sillä kehitystiimi on ottanut meriaiheesta kaiken irti.

Wind Wakerin maailma koostuu lukemattomista pienistä saarista, jotka kelluvat laajalla ja vapaasti tutkittavalla merellä. Mukana on niin kaupunkisaaria kuin luolastojakin, mutta myös paljon muuta hauskaa ja kivaa. Tällä saarella on merirosvojen pyörittämä minipeli. Tuo saari taas on kokonaan laavan peitossa. Täällä nurkkauksessa on nopan silmälukuja vastaava kuuden saaren rypäs. Ja jos purjehtii laivansa kanssa yöllä kun kuu on pienimmillään, voi kohdata ikuisesti meriä kyntävän aavelaivan, joka katoaa kun sitä lähestyy.

Lue koko arvostelu: Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)

Lisää aiheesta

Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii) 

Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS) 

Legend of Zelda: The Minish Cap (GBA)

Legend of Zelda: The Wind Waker (GC) 

Legend of Zelda: Twilight Princess (GC, Wii)