Uusimmat

Viiden vuoden etsintä tuotti tulosta: NES-konsolin ensimmäinen mainos on tässä

30.12.2016 19:00 Muropaketin toimitus

Arkistoija Frank Cibaldi onnistui jäljittämään Nintendo Entertainmentin ensimmäisen lehtimainoksen. Konsolia mainostettin Consumer Electronics -lehdessä vuonna 1984.

Arkistoija Frank Cibaldi on viiden vuoden etsinnän jälkeen löytänyt Nintendo Entertainment Systemin, eli klassisen 8-bittisen Nintendon aivan ensimmäisen lehtimainoksen. Asiasta uutisoiva Kotaku kertoo, että mainos löytyi Consumer Electronics -lehden numerosta loppuvuodelta 1984.

Mainoksessa, josta näet kuvan alla olevassa Twiitissä, kerrotaan Nintendon ”paljastavan kotiviihteen tulevaisuuden” seuraavan vuoden tammikuussa. Mainoksessa itse konsolia ei näy, mutta Cibaldin mukaan konsoli kuitenkin paljastettiin lehdessä jo muutamaa sivua aiemmin. Siitäkin näet kuvat alta.

NES-konsoli oli mainoksen ilmestyessä julkaistu Japanissa jo edellisenä vuonna nimellä Family Computer (tai Famicom), mutta Yhdysvalloissa se saapui markkinoille vasta syksyllä 1985 ja Euroopassa saatiin odottaa vielä seuraavan vuoden syksyyn asti.

Ennustus siitä, että konsoli olisi ”kotiviihteen tulevaisuus” ei mennyt pahasti metsään. Vuoteen 2003 asti valmistettua NES-konsolia myytiin maailmanlaajuisesti kaikkiaan lähes 62 miljoonaa kappaletta ja se on kaikkien aikojen 10. myydyin pelikonsoli.

Nintendo
Kaikki jutut aiheesta