Viikon peli ”Tämä peli pelaa sinua” – Kulttipeli valloitti konsolit ja on isompi kuin koskaan ennen

29.04.2022 12:20 Muropaketin toimitus

The Stanley Parable on viimeinkin myös konsolipelaajien saatavilla, ja samalla kulttipeliä on laajennettu ja ehostettu tuntuvasti.

Jos on seurannut indiepelien maailmaa edellisen kymmenen vuoden aikana, on The Stanley Parable varmasti edes nimenä tuttu. Crows Crows Crows -studion vuonna 2013 julkaisema, vähintäänkin omaperäinen peli on tullut tunnetuksi kummajaisena, joka rikkoo pelien kaavoja, ja sitä on kutsuttu ”peliksi joka pelaa sinua”. Ilmestyessään se oli myös arvostelumenestys, joka voitti myös pelaajat puolelleen.

Nyt kulttipeli on uudelleen ajankohtainen, kun se on julkaistu uudelleen laajennettuna ja visuaalisesti paranneltuna versiona. Nyt ilmestynyt The Stanley Parable: Ultra Deluxe tuo erikoisen pelikokemuksen ensi kertaa myös konsoleille.

Pelin keskiössä on toimistotyöntekijä Stanley, joka huomaa työtovereidensa yllättäen kadonneen. Hän lähtee etsimään vastauksia, mutta löytää vain enemmän kysymyksiä.

Uusittu versio ei sisällä varsinaista laajennusta, vaan itse peliä on laajennettu. Kehittäjien mukaan kaikki vanha sisältö on tallella, mutta ”labyrintti on vain kasvanut suuremmaksi”.

Alta näet The Stanley Parable: Ultra Deluxen trailerin. Peli on saatavilla PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.