UUSIMMAT

Viikonloppuarvosteluissa hassuja zombeja ja oivaa japsiropestelua

20.11.2011 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Mikki Hiiri matkaa merelle, Juho Anttila zombiemaailmaan ja Eric Hartin japsiropejen uumeniin. Viikonlopun arvosteluissa Dead Rising 2: Off the Record ja Xenoblade Chronicles.

Dead Rising 2: Off the Record (PC, PS3, Xbox 360)

Se kaikkein tärkein ja merkittävin uudistus on kuitenkin uusi vapaa pelitila. Dead Rising -sarjan tunnuspiirre ja samalla yksi ristiriitaisimmista ominaisuuksista on ollut juonen tiukka sitominen armotta eteenpäin tikittävään kelloon. Vapaan pelimaailman tarjoamista mahdollisuuksista nauttimiseen ei ole yksinkertaisesti ollut niin paljon aikaa kuin olisi halunnut.

Off the Record korjaa tämän tarjoamalla aivan uuden vapaan pelimuodon. Kello pysähtyy ja Fortune City avautuu pelaajan tutkittavaksi rauhassa, ilman ahdistavia aikarajoja. Jotta tekemisellä olisi edes jokin suunta, on tarjolla vino pino erilaisia haastetehtäviä.

Vapaapeli käy myös yhteistyössä toisen pelaajan kanssa, tosin vain verkon välityksellä. Yhteistyö toimii samalla tavalla kuin alkuperäisessäkin Dead Rising 2:ssa. Sen sijaan kilpailulliset moninpelimuodot on pudotettu pelistä pois. Tuskinpa niitä kukaan jää edes kaipaamaan.

Lue koko arvostelu: Dead Rising 2: Off the Record (PC, PS3, Xbox 360)

Xenoblade Chronicles (Wii)

Orvot lapset, palasiksi pistetyt kotikylät, legendaariset taikamiekat. Ne kaikki löytyvät Xenobladesta muodossa tai toisessa. Juonikuviot on kuitenkin leivottu kokonaisuuden sisään sen verran hyvin, etteivät kliseet ehdi haittaamaan matkan aikana. Vaikka eeppisyyttä ja melodraamaa riittää usean sangollisen verran, sitä tulee rajatuissa annoksissa.

Peli on nimittäin valtava. Maailmasta löytyy tehtävää runsain mitoin ja tutkivaa pelaajaa palkitaan avokätisesti. Syrjäisistä maailman sopukoista voi saada hyvää tavaraa, joka myös muuttaa pelihahmojen ulkonäköä. Näiden lisäksi pelaajalle jaetaan erilaisia ominaisuuksia korottavia

Lue koko arvostelu: Xenoblade Chronicles (Wii)

Lue myös

Assassins Creed Revelations (PC, PS3, Xbox 360)

Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360)

Gunstringer (Xbox 360)

Mario Kart 7 -ennakko (3DS)

Medieval Moves: Deadmund’s Quest (PS3)