Uusimmat

Viikonlopun arvostelussa Dungeon Siege 3

19.06.2011 17:00 Jukka O. Kauppinen

Dungeon Siege -pelisarja on vuosien mittaan tarjonnut ihan viihdyttävää Diablo-tyylistä romppausta, vaikka peleissä on ollut riittävästi myös ongelmiakin. Onnistuuko Dungeon Siege 3 parantamaan aiemmasta?

Se selviää lukemalla Tero Lehtiniemen arvostelu:

Aiemmat sarjan osat olivat hiirellä ohjattavia roolipelejä, joissa pelaaja komensi suuriksikin kasvavia sankariryhmiä isoja vihollislaumoja vastaan. Dungeon Siege 3 tekee tähän mekaniikkaan pesäeron, sillä se on mekaniikaltaan melko tavanomainen konsolihenkinen toimintarope.

Pelaaja kontrolloi yhtä sankaria, ja kuvakulma on joko matalassa linnunsilmäperspektiivissä tai hahmon niskassa. Yhteistä näille kameratiloille on se, että kumpikaan niistä ei lähtökohtaisesti ole oikein optimaalinen. Esimerkiksi kerralla näkyvä pelialue jää valitettavan pieneksi.

Se, onko tämä ongelma, riippuu hahmon valinnasta. Peli esittelee neljä ominaisuuksiltaan ja aseiltaan vaihtelevaa sankaria. Miehistä linjaa edustavat  salamoita ja entropiaa viskova Reinhart-taikuri sekä Lucas, tuo klassinen raskaasti panssaroitu lihaskimppu. Naiskauneutta tarjoavat tulielementaalityttö Anjali ja Kate Beckinsale -henkinen pyssyjä heilutteleva tissipimu Katarina.

Lue koko arvostelu: Dungeon Siege 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Child of Eden (PS3, Xbox 360)

Jos konemusiikkiyhtye The Prodigy olisi peli, se olisi Child of Eden. Jos joku peli vaatii tajuntaa laajentavia aineita, se on Child of Eden. Jos jokin peli ON tajuntaa laajentava aine, se on Child of Eden. Jos psykedelia pitäisi määritellä uudestaan, Child of Eden olisi sanakirjan ensimmäinen viittaus.

Combat Mission: Battle for Normandy (Mac, PC)

Battlefrontin legendaarinen Combat Mission -pelisarja sai alkunsa näillä kentillä, kun Combat Mission: Beyond Overlord julkaistiin tasan 11 vuotta sitten. Nyt sarja palaa juurilleen uusimmassa Combat Mission: Battle for Normandy -versiossa.

inFamous 2 (PS3)

Odotin jatko-osaa kuin kuuta nousevaa. Kaiken piti olla suurempaa, komeampaa ja räjähtävämpää. Toisin kuitenkin kävi, sillä vaikka jatko-osassa on paljon hyvää, siinä on myös hämmentäviä ongelmia.

Men of War: Assault Squad (PC)

Digitalmindsoftin Men of War -sarja pyrkii kuitenkin omalta osaltaan pois tästä muotista. Sen brutaalin realistinen ja armoton ote joukkopohjaiseen sodankäyntiin onkin saavuttanut arvostusta myös perinteisissä strategiapiireissä, ja nyt julkaistu Assault Squad -lisäosa jatkaa samalla toimivaksi havaitulla linjalla.

Top Spin 4 (PS3, Xbox 360)

Tennispelit eivät meidän kaikkien lajin ystävien onneksi ole sortuneet samaan. Genre on tosin ollut käytännöllisesti katsoen Segan Virtua Tenniksen hallussa jo toista vuosikymmentä, ja vasta noin neljän vuoden takainen Top Spin 3 onnistui jollain tasolla haastamaan sen. Nyt on neljännen osan vuoro, ja panokset niin sanotusti kovenevat.