UUSIMMAT

Viime vuoden konsolimenestyjä tulikin Nintendolta?

12.01.2014 18:00 | Juho Anttila

Keskustelu siitä, kumpi kahdesta suuresta, Sony vai Microsoft, hallitsee konsolimarkkinoita, pyörähti viime vuoden lopulla taas käyntiin uuden konsolisukupolven myötä. Nintendo on jäänyt tässä vertailussa jonkinlaiseksi väliinputoajaksi, lähinnä Wii U -konsolin heikkojen myyntien vuoksi. Vanhaa legendaa ei ehkä kuitenkaan sovi vielä haudata.

Vaikka Wii U kompasteleekin yhä, konsolin huimasti parantunut pelivalikoima on tehnyt siitä jo nyt varteenotettavan vaihtoehdon vielä suhteellisen kapean pelivalikoiman omaaville tehokonsoleille. Todellinen yllättäjä löytyy kuitenkin käsikonsolipuolelta. Mobiililaitteiden piti tappaa käsikonsolit kokonaan, mutta Nintendon 3DS -käsikonsoli näyttää, että näin ei olekaan päässyt tapahtumaan.

3DS-, 3DS XL – ja 2DS -laitteiden yhteenlaskettu myynti Yhdysvalloissa nousi viime vuoden aikana yli 11,5 miljoonaan laitteeseen. Maailmanlaajuisesti lukemat huitelevat jo lähempänä 40 miljoonaa. 3DS-tuoteperheen konsolit kamppailevat jatkuvasti Yhdysvaltojen konsolimyyntitilastojen kärkipaikasta.

Pelimyyntipuolella käsikonsolilla menee vielä paremmin. Viime vuonna 3DS-pelejä myytiin yli 16 miljoonaa kappaletta, kun mukaan lasketaan myös digimyynnit. Tämä tarkoittaa yli 45 prosentin kasvua vuoden 2012 myynteihin. Ei mikään kehno tulos konsolilta, jonka myyntiluvut olivat laitteen elinkaaren alkuvaiheessa lähinnä naurunaihe. Nintendo-pomo Scott Moffitt lupaa, että vauhti ei ole hidastumaan päin. Päinvastoin, miehen mukaan 3DS:n parhaat päivät ovat vielä edessäpäin.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Wii U:n myynti tyssäsi, 3DS sentään kelpaa pelaajille

3DS:kö muka floppi? Wiin kokonaismyynnit jäivät taakse Japanissa

Wii U jatkaa säälittävää rämpimistään