Uusimmat

Viime vuoden PS4-pettymys The Order: 1886 ei ole kuollut ja kuopattu, jos kehittäjiin on uskominen

29.10.2016 11:00 Tuukka Hämäläinen

theorder1886-001

Viime vuonna mielipiteitä jakanut The Order: 1886 tulee samaan jatkoa, kertoo pelikehittäjä Ready at Dawn. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, tuleeko Sony jatkamaan pelisarjan julkaisijana.

Viime vuoden alussa ilmestynyt The Order: 1886 jakoi jyrkästi mielipiteitä ja niitti lähinnä keskinkertaisia arvioita. Peli oli yhtäältä uskomattoman kaunis, toisaalta kömpelö ja tuskastuttavan lyhyt. Dome.fin kriitikko kuvaili pelin olevan ”mielenkiintoinen pelinavaus ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen peli – mutta ehkä mieluummin alelaarista kuin uusien julkaisujen joukosta.” Pelin keskiarvo Metacriticissä on vain 63.

The Orderin aloittamaa tarinaa ei kuitenkaan vaisusta vastaanotosta huolimatta ole hylätty. GameSpot raportoi pelikehittäjien kertovan tuoreessa haastattelussa, ettei peliä koskaan tarkoitettu vain yhdeksi tarinaksi.

– Tällä IP:llä on tulevaisuus. Se on ehdottomasti rakennettu siihen sisään, kuvailee Ready at Dawn -studion luova johtaja Ru Weerasuriya.

– Kuten peliä pelanneet tietävät, siinä on laajempi tarinalinja. Siinä on makrotason tarina, joka jatkaa etenemistään.

Weerasuriya ei kuitenkaan tiedä, tuleeko Sony jatkamaan pelien julkaisijana. Tarkkaan ottaen hän ei edes vahvista, että The Orderin tarina tulisi välttämättä jatkumaan pelissä. Jäämme siis odottamaan, kuinka viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva steampunk-tarina tulee jatkumaan ja missä muodossa.

The Order 1886
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat