UUSIMMAT

Viimeinen Lego Harry Potter on sarjan paras peli – lue arvostelu!

21.12.2011 20:10 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila perheineen on tykännyt kovasti Lego-peleistä, mutta sarjan viimeisin teos onnistui yllättämään vielä kerran. Lego Harry Potter: Years 5-7 on näet koko sarjan paras peli!

Velhot ja velho-oppilaat käyttävät loitsuja, mikä näkyy myös pelissä. Hahmosta riippuen käytössä on vino pino taikoja, joille jokaiselle löytyy oma käyttötarkoituksensa. Uutuuksista hauskin on vesisuihku, joka sopii niin kukkien kasteluun kuin myös vaikkapa tulipalojen sammuttamiseen. Toisella loitsulla saa punaisista seinistä irrotettua etukäteen määrätyn kokoisen palan.

Velhojen väliset kaksintaistelut ovat myös uusi ominaisuus. Pelaaja asettuu rinkiin vihamielisen vastustajan kanssa. Värikoodaus näyttää, mitä loitsua pitää käyttää osuakseen viholliseen. Oikean loitsun valinnan jälkeen naputetaan vielä määrättyä nappulaa, kunnes loitsu osuu maaliinsa. Tämä toistetaan neljä kertaa, kunnes vihollinen kellistyy.

Kaksintaistelut ovat hauskaa vaihtelua peruskaavaan, mutta viimeisissä kentissä niitä jaetaan jo hieman liian isolla kädellä. Elokuvasarjan loppua kohden lisääntyvä sotaisuus on myös kuplinut pelin puolelle. Se ei ole hyvä asia, koska pelin viehätys perustuu ensisijaisesti etsimisen ja löytämisen ilolle. Taisteleminen ei koskaan ole ollut Lego-pelien vahvinta alaa.

Lue koko arvostelu: Lego Harry Potter: Years 5-7 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Lego Harry Potter: Years 1-4 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars III: The Clone Wars (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars: The Complete Saga (PS3, Wii, 360)