Viisi tähteä ja suosituspeukku: 80 Days on poikkeuksellisen hyvä seikkailupeli, lue arvostelu niin tiedät miksi

12.01.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen matkusti maailman ympäri. Aikaa siihen oli 80 päivää. Sitten hän matkusti uudelleen. Ja taas uudelleen. Jokainen matka oli uusi, yllättävä ja mukaansatempaava seikkailu, jopa niin väkevällä tapaa, että Miikka löi pelille täydet viisi tähteä ja vieläpä peukun:

Paperilla 80 Days on simppeli peli. Maapalloa täplittävät erilaisia kaupunkeja, kyliä ja muita asutuksia kuvaavat täplät. Lontoosta alkava ja sinne päättyvä seikkailu voi viedä pelaajan melkein mihin tahansa, sillä koko maailma on tuntemattoman mystinen paikka. Pelin alkaessa tiedossa on vain junareitti Lontoosta Pariisiin – Passepartout’n kotikaupunkiin – mutta sen jälkeen? No, se vaihtelee pelikerrasta ja tuurista toiseen.

Pelaajan saapuessa uuteen kaupunkiin edessä on muutamia vaihtoehtoja. Kauppapaikalla voi ostella ja myydä tavaroita, joilla on jos jonkinlaista käyttöä. Jotkut tavarat ovat arvokkaita eri puolilla maailmaa, mikä on hyvä keino pönkittää Foggin nihkeää matkabudjettia. Toisista taas on hyötyä. Kylmässä ilmalaivassa voi esimerkiksi kannattaa kietoutua lämpimään viittaan, kun taas junavirkailijan asussa voi yrittää puhua itselleen parempia diilejä junamatkoista.

Kiintoisampi on mahdollisuus tutkia kaupunkia, jolloin alkaa eräänlainen tekstiseikkailu. Kerrasta toiseen vaihtelevissa tarinoissa Passepartout joutuu keskelle milloin mitäkin.

Lue koko arvostelu: 80 Days (Android, iOS, Mac, PC)

80days_arv_0uut2

Lisää aiheesta

BBC julkaisi Douglas Adamsin legendaarisen seikkailun ilmaisena selainpelinä

Cypher (Mac, PC)

Infocomin kadonneet arkistot löytyivät ja paljastivat seikkailupelaajan El Doradon

Maailmanlopun kunniaksi: Linnunradan käsikirja liftareille point’n’click-seikkailuna

Nokia-pomon nahkajumalatar-arvostelu julkaistiin uudelleen

Text-based Multiplayer Shooter on juuri sitä miltä kuulostaakin

The Hobbit -pelin luoja ei tiennyt tehneensä hitin

Vanhan koulun tekstiseikkailuja uudelle Steam-sukupolvelle

Wiikon wanha: The Hobbit