Uusimmat

Villin lännen villit pyssymiehet – arvostelussa Call of Juarez: Gunslinger

10.06.2013 18:15 Jukka O. Kauppinen

Heikki Takala latasi kuudestilaukevansa, haulikkonsa, Winchesterinsä ja Gatlinginsa. Sitten pitikin jo sähköttää rahtifirmalle, kun ei Polle jaksanutkaan enää kantaa kaikkia varusteita.  

Villi länsi oli vakivaltainen, ainakin jos Silaksen kertomaan on uskominen. Eikä varkaista ja muuten vain vaarallisista hahmoista ollut minkäänlaista puutetta. Itse asiassa yksinäisten ratsastajien lahtaamista riittää aina komboiksi asti. Gunslingerin toiminta on tyydyttävää. Visuaalinen anti on vedetty kerralla niin överiksi, että valtavat veriroiskeet alkavat lähinnä huvittamaan ja revolverilla tehty pääosuma myös näyttää pääosumalta. Puhumattakaan lähietäisyydellä ammutusta haulikosta tai kiväärin luodista.

Toiminta on nopeatempoista ja sitä riittää kenttien alusta loppuun. Silaksen revolverien eteen vyörytetään alati kiihtyvällä vauhdilla lisää vihollisia, kunnes ruumiit alkavat kasautua ja tapot muodostavat kombinaatioita, jotka pisteytetään erikseen. Ja kuten Bulletstorm aikanaan osoitti, tyylikäs tappaminen on addiktoivaa puuhaa.

Gunslinger on näet läpihuutojuttu kärsivälliselle pyssysankarille. Suojasta toiseen eteneminen toimii yllättävän hyvin, vaikka mekaniikkaa ei olekaan rakennettu sen varaan. Perusviholliset tai edes pomot eivät aiheuta juuri minkäänlaista hikoilua, eikä tämänkaltainen tyyli ole luultavasti ollut missään vaiheessa Gunslingerin ideakaan.

Lue koko arvostelu: Call of Juarez: Gunslinger (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Call of Juarez (PC, 360),

Call of Juarez Gunslinger -ensikosketus – villi länsi räiskyvässä paketissa

Call of Juarez: Bound in Blood (PC, PS3, 360)

Call of Juarez: The Cartel (PC, PS3, Xbox 360)