Viritetyt vehkeet ja EMP-ase – arvostelussa vetreä kaahailu Need for Speed Rivals

09.01.2014 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela väänsi virta-avainta – ja antoi asfaltille kyytiä. Siinä eivät poliisit paljoa ehtineet tajuta, kun jätkä oli kadonnut maisemista. Ja jos olisivat tajunneet, kyllä aina pikku EMP-pulssilla nekin hölmäkkeet olisivat jääneet jälkeen. Need for Speed Rivals onkin eri vekkuli peli, etenkin rosvot ja poliisit –leikeistä tykkääville.

Alussa päätetään ryhdytäänkö luomaan uraa liikennesäännöistä piittaamattomana katukuskina vai näitä jahtaavana poliisina. Tehty valinta ei kuitenkaan sido lopullisesti mihinkään, sillä puolta pystyy vaihtamaan milloin tahansa. Kenellekään tuskin tulee kovin suurena yllätyksenä, että pelattavasta kampanjasta riippumatta juoni on yhdentekevää huttua. Kannattaakin suosiolla jättää tarina omaan arvoonsa ja keskittyä siihen, mistä pelissä todella on kyse eli upeisiin muskeliautoihin, vauhdin hurmaan ja vaarallisiin tilanteisiin.

Ajotuntuma on pysynyt aiemmista osista tuttuna arcadehenkisenä iloitteluna, vaikka erilaisten autojen ohjauksessa mukamas pieniä vivahde-eroja onkin. Uutena innovaationa mukana on soolopeliin saumattomasti integroitu AllDrive-moninpeluujärjestelmä, jonka ansiosta verkon välityksellä samassa pelissä on jatkuvasti mukana kuusi ihmispelaajaa rosmoina tai pollareina. Toisaalta tämä ei vielä takaa verkkopelikokemuksen sujuvuutta, sillä läheskään kaikkia ei tunnu kyseisen ominaisuuden hyödyntäminen kiinnostavan. Yhteisen melskeen sijaan jengi kun tuntuu keskittyvän enemmän omaan puuhailuunsa. 

Tapahtumapaikkana toimiva fiktiivinen Redview County on valjastettu alusta alkaen kaahareiden ja poliisien väliseksi sotatantereeksi, jonka kapeilla kaduilla, koukeroisilla metsäpoluilla ja suurilla moottoriteillä kilpakumppanit sukkuloivat siviiliautojen lomassa kuin ohjukset – eikä törmäyksiltäkään voida välttyä. Pidemmän päälle tosin ärsyttää, että aina isomman kolarin seurauksena on pakko katsoa muutaman sekunnin mittainen toisinto yhteentörmäyksestä.

Lue koko arvostelu: Need for Speed Rivals (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lisää aiheesta

Need for Speed Most Wanted (PC, PS3, Xbox 360) 

Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Need for Speed: The Run (PC, PS3, Wii, Xbox 360) 

Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)