Uusimmat

Virtaviivainen ja helposti lähestyttävä sotastrategia: Unity of Command

18.04.2012 09:30 Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala saattaa olla joillekin lukijoillemme tuttu nimi erään toisen kotimaisen pelilehden suunnalta. Tänään hän tekee debyyttinsä myös Domen sivuilla, tarttuen erinomaiseen Unity of Command -strategiapeliin. Ja jos Leeviä on uskominen, niin itärintamalla on harvoin ollut näin lystiä. Paitsi jos kysymme herra Hilteriltä.

Pelissä painotetaan joka välissä huollon tärkeyttä, joten ammusten ja muonan soljumiseen omille joukoille on syytä kiinnittää huomiota. Jokaisessa kartassa on muutama piste, joista mannaa virtaa. Rautateitä pitkin tavarat valuvat niin pitkälle kuin kiskoja omalla alueella riittää ja kun rata loppuu kesken, lähdetään tavaraa raahaamaan maanteitä pitkin. Tässä vaiheessa huoltojoukkojen liikepisteet vähenevät jokaisen kuljetun heksan myötä ja auta armias, jos omat joukot ovat jossain hornantuutissa ja taivaalta alkaa yhtäkkiä sataa kaatamalla vettä. Silloin tavarat eivät kulje teitä pitkin kovinkaan rivakasti ja omat etujoukot saattavat yhtäkkiä jäädä ilman rautaisannoksiaan, jolloin joukkojen taisteluteho laskee dramaattisesti.

Huollon soljuminen eri yksiköille tarkastetaan aina vuoron alussa. Eli jos joukkosi ovat omalla vuorollasi huollon tavoittamattomissa ja onnistut avaamaan huoltoyhteyden vuorosi aikana, sinun täytyy myös huolehtia siitä että yhteys pysyy auki myös vastustajan vuoron ajan. Muutoin seuraavan vuoron alussa huollon tarkistuksessa joukkosi lasketaan olleen koko ajan eristyksissä. Huollon takaaminen pakottaa miettimään omia etenemisstrategioitaan maaston ja varsinkin rautateiden mukaan. Pääetenemisreitit on pakko rakentaa niiden varaan ja junalinjojen suojaamiseen on myös pakko panostaa.

Lue koko arvostelu: Unity of Command (PC)

Lisää aiheesta

Crusader Kings II (PC)

Gettysburg: Armored Warfare (PC)

Naval War Arctic Circle -ennakko (PC)

Supreme Ruler Cold War (PC)

Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai (PC)