Uusimmat

Virtuaalilätkän Suomen Mestari 2012 ratkesi

17.04.2012 14:00 Jukka O. Kauppinen

Electronic Arts, Livegamers, Microsoft, SM-liiga ja Linnanmäki järjestivät Virtuaalilätkän SM-kisat NHL 12 -pelissä. Tiukkojen taistojen jälkeen voittajaksi nousi Hannes Kettunen, joka tunnetaan Xbox LIVE -piireissä myöskin gamertagilla ”Hansulinho”.

Virtuaalilätkän SM-kisat järjestettiin nyt toistamiseen. SM-liigan finaalipelien aikaan järjestettävä kisa on ensimmäinen virallinen eSport-turnaus, jossa valitaan Virtuaalilätkän Suomen Mestari.

SM-kisoihin osallistui Suomen parhaita NHL 12 -pelaajia eri puolilta Suomea. Kisoja edelsi mittava Online-turnaus, jonka kaksi parasta pääsivä suoraan lauantaina 14.4 järjestettyjen SM-kisojen semifinaaleihin.

Online-turnauksen voittanut Hannes Kettunen voitti myös SM-kisat napaten Kultaa ylivoimaisella suorituksellaan. SM-kisoissa hopeaa sai Sebastian Remes ja pronssia Kimmo Hovi. Kilpailu käytiin EA SPORTSin NHL 12 -pelillä ja ottelut pelattiin SM-liigan joukkueilla. Pelialustana oli Xbox 360.

”Virtuaalilätkän SM-kisojen taso oli huikea. Linnanmäen Kinect & Xbox-pelialueella ja 4D-kinossa nähtiin päivän mittaan upeita sykähdyttäviä taistoja. Tunnelma oli kuin oikeassa lätkämatsissa kun lätkäselostaja Jani Alkio pisti parastaan!”, kisajärjestelyistä vastanut Jani ”JJR” Ryhänen Livegamersilta hehkuttaa.

Virtuaalilätkän Suomen Mestarille palkittiin Kultamitalin ja SM-pokaalin lisäksi EA Sports -pelipalkinnoin, aidolla SM-lätkäpelipaidalla, kahdella Linnanmäen Isohupi-rannekkeella sekä VIP-kokemuksella SM-liigan tapahtumaan.

Kuva: Livegamers

Domen arvosteluviikko 15/2012: Jak & Daxter, Legend of Grimrock, Naval War Arctic Circle -ennakko, Operation Raccoon City, Fall of the Samurai ja…

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier – haastattelu – teimme todellisen spec ops -pelin