UUSIMMAT

Virtuaalitodellisuuden pahin vihollinen on kehno virtuaalitodellisuus

22.05.2014 12:00 | Juho Anttila

Virtuaalitodellisuus on jo täällä. Uuden ajan virtuaalitodellisuuden sanansaattajan, Oculus Riftin virallinen julkaisu lähestyy jatkuvasti ja kilpailijatkin pyrkivät jo pelikentälle. Jos Oculus Riftin keksijää ja Oculus-firman perustaja Palmer Luckey:ta on uskominen, ainoastaan huono virtuaalitodellisuus voi estää läpilyönnin.

Virtual Reality -messuilla Piilaaksossa puhunut Luckey toteaa, että juuri tästä syystä Oculus tahtoo viilata omasta laitteestaan mahdollisimman hyvän. Firma korostaa Oculus Riftin kehitysversioidenkin kohdalla vahvasti sitä, että lopullinen tuote tulee olemaan huomattavasti keskeneräisiä laitteita pätevämpi.

Luckeyn puheessa on järkeä. Virtuaalitodellisuuteen panostetaan tällä hetkellä roisisti rahaa, mutta lopulta kuluttajat ratkaisevat sen, lyökö teknologia läpi. Jos ensikosketus virtuaalitodellisuuteen on pettymys, voi olla vaikea houkutella henkilöä takaisin uuden teknologian pariin. Kaupallisten kokemusten on oltava huikaisevia alusta saakka.

Luckey muistuttaa, että Oculusin Facebook-kauppa mahdollistaa sen, että firmalla riittää resursseja kehittää Oculus Riftin kuluttajaversiosta mahdollisimman hyvä alusta saakka. Muuten Oculus olisi joutunut todennäköisesti keräämään rahoitusta julkaisemalla laitteestaan vähemmän kehittyneitä väliversioita. Tämä olisi taas vahingoittanut firman ja virtuaalitodellisuuden mainetta käyttökokemusten jäädessä odotettua laimeammiksi.

Toki pelkkä laitteisto eri riitä, vaan tarjolla on oltava myös tarpeeksi kiehtovia sovelluksia. Liian suppea pelitarjonta tappaa teknologian nousukiidon jopa tehokkaammin kuin puutteellinen tekniikka. Luckeyn mukaan riittävän sovellustuen hankkiminen onkin Oculus Riftin kuluttajaversion suurin haaste.

Lähde: Engadget

Lisää aiheesta

Lennä kuin lintu – huikea simulaattori tekee pelaajastaan Oculus Rift -linnun

Kuoleva vanhus sai lohtua virtuaalitodellisuudesta

Oculus VR:n johtaja uskoo: virtuaalitodellisuus syrjäyttää television