Voi ei, mikä tuuri! Yli kahden tuhannen pelin kokoelma katosi savuna ilmaan

21.09.2018 17:06 | Muropaketin toimitus

Tulipalo teki selvää jälkeä yli kahden tuhannen pelin kokoelmasta. Sitä oli kerätty yli 20 vuoden ajan lukuisille eri pelialustoille.

John Lewis on löytänyt varsin nuoressa iässä kutsumuksensa tässä elämässä: hän aloitti pelien keräilyn lapsena ja on jatkanut sitä yli 20 vuoden ajan. Huono onni ilmaantui kuvioihin myöhemmin, kun murtovarkaat varastivat häneltä noin 600 peliä vuonna 2011 .

Lewis ei lannistunut vaan jatkoi keräilyään, kunnes hänellä oli kasassa yli 2000 peliä 30:lle eri pelialustalle.

Kohtalon lopullinen niitti upealle ja kunnioitettavalle elämäntyölle osui kuluvan kuun kahdeksannelle päivälle, jolloin Lewisin keittiöstä alkanut tulipalo tuhosi hänen koko kotinsa.

Massiivinen pelikokoelma katosi savuna ilmaan, kertoo Gamerant-julkaisu.

Kuvat: Gamerant

Lewisin kokoelma kattoi pelejä Atari 2600 -järjestelmästä aina nykyisiin pelikonsoleihin. Viimeiset kaksi vuotta hän keräsi alkuperäisissä paketeissaan olevia NES- ja SNES-pelejä, kuten esimerkiksi Super Mario RPG:n, Super Mario World 2: Yoshi’s Island ja Earthboundin.

Mistään pikkurahoista ei ole kyse, sillä alkuperäisessä paketissa myytävä Earthbound lähtee Ebaysta noin 722 eurolla.

John ei Gamerant-sivuston mukaan ole varma aloittaako hän kaiken alusta.

“En ole varma. Jos aloitan keräilyn, ei siitä tule lähellekään yhtä kattava kuin edellisestä kokoelmasta. Luultavasti hankin ainoastaan ne pelit jotka ovat minulle tärkeimpiä ja lopetan siihen”, Lewis toteaa.

Palon syytä ei ole vielä tiedossa.