UUSIMMAT

Voihan Venäjä: jopa viisi vuotta linnaa Pokemonin pelaamisesta

06.09.2016 13:42 | Jukka O. Kauppinen

Pokemon Go -peli aiheuttaa Venäjällä vähän erilaisia sydämentykytyksiä. Sitä on syytelty niin paholaisen juoneksi kuin länsivaltojen yritykseksi Venäjän nuorison rapauttamiseksi. Pokemon on itse aisassa niin paha asia, että se saattaa viedä pelaajansa vankilaan.

Venäläinen vlogger Ruslan Sokolovsky on tästä elävä esimerkki, joskin venäläisten lakien tulkinta kaltereiden takaa ei silti ole ehkä sittenkään hänen mieleensä. Viranomaiset näet varoittivat jo kesällä, että Pokemonin pelaaminen kirkossa voidaan tulkita jumalanpilkaksi, minkä jälkeen Sokolovsky otti ja meni pelaamaan Pokemonia kirkossa. Ja julkaisi videon pelaamisestaan Youtubessa.

Sehän kannatti, sillä poliisi pidätti herran ja paiskasi tämän alustavasti kahden kuukauden tutkintavankeuteen. Jos jumalanpilkka viedään oikeuteen saakka, voidaan hänet tuomita vankilaan pahimmillaan viideksi vuodeksi.

 

Viiden linnavuoden  video?

 

Ikävä kyllä langettava tuomio ei kuulostaisi Venäjän tämänhetkisessä poliittisessa ilmastossa kovinkaan epätodennäköiseltä.

Onneksi kaikki viranomaiset eivät kuitenkaan niele syytöksiä noin vain. Venäjän duuman uskonnollisten asioiden komitean puheenjohtaja Jaroslav Nilov on jo todennut, että vaikka Sokolovsky provosoikin tieten tahtoen, niin mobiilipelin pelaaminen kirkossa ei silti loukkaa kenenkään uskonnollisia tunteita.”

Lähde: Kotaku

Pokemon Go
Kaikki jutut aiheesta