UUSIMMAT

Voiko Steam-keräilykorteilla tienata rahaa? Juho melkein rikastui!

16.09.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Steam-digikaupan keräilykortit herättivät ilmestyessään kummastusta. Mitä ihmettä ne ovat? Mitä niillä voi tehdä? No tietenkin venytellä virtuaaliegoaan. Juho Anttila sen tietää.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan keräilykortit ovat osa järjestelmää, jonka avulla Steamin käyttäjät voivat kerätä tililleen kokemustasoja. Kokemustasoja pelikaupassa? Jo vain, tyhmältähän se kuulostaa. Kokemustasoja keräämällä saa kuitenkin kaikkea pientä kivaa, kuten tilin yhteyteen liitettäviä profiilikuvia. Turhaltahan tämä kuulostaa, mutta pitkä kokemus internetistä on opettanut, ettei virtuaalipippelin venyttämisen merkitystä sovi väheksyä.

Keräilykorttien rooli on kokemustason pumppaamisen apuvälineenä toimiminen. Korttiohjelmassa mukana oleville peleille on määritelty korttisettejä, jotka täyteen kerättyään saa virtuaalisen kunniamerkin ja sitä kuuluisaa kokemusta.

Korttien hankkiminen puolestaan on helppoa, tiettyyn rajaan saakka. Pelkästään omistamalla korttiohjelmaan kuuluvan pelin saa oikeuden kouralliseen kortteja. Kun mainittuja pelejä pelaa, tilille tipahtelee sattumanvaraisia kortteja kyseisen pelin valikoimasta kunnes limiitti on täynnä. Yleensä tähän riittää parin kolmen tunnin pelaaminen.

Mainittu ilmainen korttilimiitti ei kuitenkaan riitä realistisesti edes yhden valmiin setin keräämiseen. Tästä syystä valikoimaa on kasvatettava kaupankäynnillä. Tähän tarjoaa mahdollisuuden Steamin oma marketti ja vaihtovälineenä toimii oikea raha.

Tämä antoikin innoituksen ihmiskokeeseen. Steam-levelit eivät kiinnosta, ainakaan kovasti, joten voisiko korteilla tienata taskurahaa? Korttien myyminen on suorastaan naurettavan helppoa. Pari klikkausta ja nähtäväkseen saa kyseisen kortin hintakehityksen koko sen olemassaolon ajalta. Itse myyntitapahtumaan ei tarvita kuin hinnan määritteleminen ja yksi napinpainallus.

Lue koko artikkeli: Rikkaaksi Steam-korteilla – ainakin melkein

Lue myös

Dead Risign 3 –ensikosketus – zombit kumoon nextgenin voimin

Fable Legends –ensikosketus – ole pahis, mätki kavereitasi

Matkailua pelialalla – sarjakuva sekoittaa totta ja tarua, itkettää ja naurattaa

Tom Clandy’s End War Online –ensikosketus – teknomaailmansota riisuttiin äärimmilleen