UUSIMMAT

Völgarr-viikinki haluaa kirveesi! Ja rahasi!

26.07.2012 17:00 | Miikka Lehtonen

On taas se aika viikosta, jolloin nostan esiin minua henkilökohtaisesti kiinnostaneen Kickstarter-projektin. Tälläkin kertaa liikutaan retrotunnelmissa, mutta nyt ei kuussa talkkarina, kuten viimeksi. Ei, nyt mennään suoraan takaisin 16-bittisen toiminnan aikakausiin. Völgarr!

Amerikkalaisen kahden miehen kehitystiimin työstämä Völgarr the Viking vaikuttaa todella mielenkiintoiselta tapaukselta. Retrohenkisellä grafiikalla ja pelisuunnittelulla toteutettu mätkyttely on kuin vastaus kysymykseen ”mitä olisi tapahtunut, jos 16-bittiset toimintapelit olisivat jatkaneet kehittymistään”.

 

Völgarr on kerännyt jo ensimmäisten hetkiensä aikana yli puolet 18 000 taalan tavoitteestaan, joten rahoitus alkaa näyttää aika varmalta. Nyt onkin siis kultainen tilaisuus ennakkovarata itselleen peli kymmenellä taalalla, tai vaikka retrohenkinen Megadrive-pakkaus pelikasettiin kätketyn USB-tikun kera. Tai jos todellinen hulluus yllättää, Völgarr the Viking -pelikabinetti.

Lisätietoja: Völgarr the Viking

Lue myös

Civilization 5 sai Suomi-modin

Olympiahuumaa kaksin käsin: Summer Stars ja London 2012

The Secret World: respecin tarpeessa!

Vähemmän on ehkä enemmän: kolminappinen pelihiiri Lua

Keskustelu

”Miten 16 bittisen tasohyppelyn tekemiseen voi mennä edes 10 000 dollaria kun luolalentelynkin tekee periaatteessa ilmaiseksi?”

Kyllä mitä vaan tekee ilmaiseksi, jos on työpaikka, asuu vanhempiensa luona tai on muita tulolähteitä eikä kuluja.

Mutta jos pelintekoon panostaa ja sitä tekee täysipäiväisesti, niin eikö sana ”täysipäiväisesti” kerro aika hyvin mistä on kyse. Ruoka, sähkö, asuminen ja muut asiat tuppaavat maksamaan, samoin työkalut, lisenssit, internet-palvelut yms.
Ei mitään synny ilmaiseksi. Jostain sen kehitys aina maksetaan. Jos ei työttömyyskorvauksilla/opintotuella, niin ehkä sitten Kickstarterilla.

-jok

@4:

Miten 16 bittisen tasohyppelyn tekemiseen voi mennä edes 10 000 dollaria kun luolalentelynkin tekee periaatteessa ilmaiseksi?

4: vaatii se sinänsä, että kehitystiimi tekee peliä täysipäiväisesti ja heiltä on rahat loppu. Toinen kertoo videolla myyneensä autonsakin. 18 000 taalaa ei ole todellakaan paljon, eli mistään rahastuksesta ei ole kyse.

Muropaketin uusimmat