Uusimmat

VR kiinnostaa konsolipelaajia PC-kansaa enemmän

22.03.2016 19:00 Miikka Lehtonen

Virtuaalitodellisuudesta tulee vuoden 2016 puheenaihe, se on nyt jo aika selvää. Kaikki kolme suurta lasivalmistajaa tulevat saamaan omat tuotteensa markkinoille vuoden aikana ja sota ihmisten huomiosta ja hyväksynnästä voi alkaa. Yleisen käsityksen mukaan VR on nimenomaan PC-juttu, ja miksipä ei olisi. Ovathan Oculus Rift ja HTC Vive nimenomaan PC-lisälaitteita ja ne ovat keränneet valtaosan huomiosta.

Tuore tutkimus kuitenkin sotii tätä ennakko-oletusta vastaan, sillä Ipsos-tutkimusfirma teetti GamesIndustry.biz-saitin tilauksesta kyselyn, jossa haastateltiin eurooppalaisia pelaajia ja näiden ostosaikeita. Kyselytulokset ovat yllättäviä. PC-väestä 51% oli yleisesti kiinnostunut virtuaalitodellisuudesta, mutta vain 18% PC-vastaajista oli hyvin kiinnostuneita. Xbox Onella ja PlayStation 4:llä pääasiassa pelaavista 72% oli kiinnostuneita, ja 37% vastaajista oli hyvin kiinnostuneita.

Hieman yllättäen jopa mobiilipelaajat kiilasivat PC-väen ohitse: 56% heistä on kiinnostuneita virtuaalitodellisuudesta. Kuten ehkä arvata saattaa, suuri yleisö on pelaajia vähemmän kiinnostuneita virtuaalitodellisuuden riemuista. Kaikista vastaajista vain 35% ilmoitti olevansa millään tasolla kiinnostuneita lasien hankkimisesta, vaikka kysymyksenasettelun mukaan hintakaan ei ollut este. Kysyjille esitettiin skenaario, jossa heillä oli varaa laseihin ja käyttötarkoituksetkin jätettiin pelaamista avoimemmaksi.

Lähde: GamesIndustry

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat