UUSIMMAT

Vroom vroom! Formulat kiitävät radalle!

16.12.2011 18:30 | Jukka O. Kauppinen

Aikansa se otti, mutta Jani Halme sai lopultakin työnnettyä radalle sammuneen formulansa varikolle ja kirjoitettua tuntemuksensa arvosteluksi. Millainen siis olikaan tämän vuoden virallinen F1-peli?

Viimevuotisen pelin rengasmalli oli paikoitellen lievästi epämääräinen ja jotkin spinnaukset kovin keinotekoisen oloisia. Tähän ongelmaan on Codemastersilla ehditty puuttumaan ja auto käyttäytyy nyt eritoten ääritilanteissa huomattavasti johdonmukaisemmin. Liian innokas kiihdytys kanttarin päältä aiheuttaa edelleen käytännössä väistämättömän spinnauksen, mutta se ei tunnu enää kankealta, purkitetulta animaatiolta. Keula tulosuuntaan päin autossa istuessa tietää että tästäkin manööveristä saa syyttää nyt itseään eikä peliä.

Koska F1-auto jättää jälkeensä voimakkaasti pyörteilevää ”likaista ilmaa”, on takana ajavan auton ollut miltei mahdotonta onnistua ohituksessa ellei autojen nopeusero ole huomattavan suuri. Kaudelle 2011 otettiin käyttöön kaksi teknistä apulaitetta jotka on suunniteltu parantamaan takana ajavan mahdollisuuksia onnistua ohituksessa. Molemmat laitteet on luonnollisesti otettu mukaan myös F1 2011 -peliin ja pelaaja voi hyödyntää niitä samalla tavoin kuin aidossa F1-autossa.

Laitteista ensimmäinen on KERS, eli Kinetic Energy Recovery System, joka teki pikavisiitin sarjassa jo 2009. Se kerää jarrutettaessa talteen auton liike-energiaa myöhemmin kiihdyttämiseen käytettäväksi. Tyypillisesti energia kerätään sähkönä korkeajännitteiseen akkuun mutta joissakin järjestelmissä liike-energia säilötään jopa 80000 kierrosta minuutissa pyörivään vauhtipyörään. Kuljettaja voi halutessaan vapauttaa varastoitua energiaa ohjauspyörässä olevalla napilla, joka antaa hänen käyttöönsä noin 80 ylimääräistä hevosvoimaa. Säännöissä kuitenkin määrätään että KERSiä on mahdollista käyttää vain noin kuuden sekunnin ajan per kierros.

Lue koko arvostelu: F1 2011 (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Codemastersilta ilmainen F1-peli

F1 2010 (PC, PS3, Xbox 360)

Formula 2011 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Dance Central 2 (Xbox 360)

Dragon Quest Monsters: Joker 2 (DS)

Kinectimals: Now with Bears! (Xbox 360)

Mario Kart 7 (3DS)

Saints Row The Third (PC, PlayStation 3, Xbox 360)