Uusimmat

Vuoden paras peli jo helmikuussa? Ehkä. The Witness sai 5/5 ja Suosittelemme-peukun, lue miksi

16.02.2016 22:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen on viettänyt unettomia öitä The Witnessin peluun aloitettuaan. Monestakin syystä. Liekö peli esimerkiksi hiipinyt herran uniin?

The Witness on vuoden parhaita pelejä. Se on selvää jo nyt. Voisi kuvitella, että kävelysimulaattori, jossa ratkotaan viivapuzzleja 30 tunnin ajan, olisi hyvin kaukana siitä porukasta, mutta toisin on. Olin itse myyty alkumetreiltä saakka ja sen jälkeen peli kummitteli mielessäni jatkuvasti. Olin missä olin, tein mitä tein, päässäni pyörivät kulloinkin työn alla olevat puzzlet. Yllättäen jostain iski inspiraatio ja sitten piti äkkiä palata takaisin pelin pariin kokeilemaan, olinko keksinyt oikean ratkaisun ongelmaan, joka oli tuntunut pitkään mahdottomalta.

Eikä peli pysy edes monitorilla, vaan voisin näyttää vihkon, joka on raapustettu täyteen ideoita ja yrityksiä visualisoida puzzleja. Leikkelin paperista Tetris-palikoita ja pyörittelin niitä piirtämälläni ruudukolla. Joskus otin kuvakaappauksia ja käsittelin niitä Photoshopissa. Veikkaan, että useilla muillakin elämänsä The Witnessille menettäneillä on samanlaisia tarinoita!

Lue koko arvostelu: The Witness (PC, PS4)

Lisää aiheesta

Black Island (Mac, PC)

Book of Unwritten Tales 2 (PS4, Xbox One)

Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PC)

Infra (PC)

Torment: Tides of Numenera -ennakko (PC)

Xenoblade Chronicles X (Wii U)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat