UUSIMMAT

Vuoden pelatuimpien pelien lista on melkoinen yllätys – ei yhtään uutta julkaisua

25.05.2022 12:20 Muropaketin toimitus

Vanhemmat hittipelit porskuttavat sellaista kyytiä, ettei edes vuoden suurimmilla myyntimenestyksillä ole mitään mahdollisuuksia kilpailla niitä vastaan.

Elden Ring on niin valtava hittipeli, että sen luulisi olevan aivan vuoden pelatuimpien pelien joukossa. Helmikuussa ilmestynyt peli myi ensimmäisen kuukauden aikana miljoonia kappaleita, mutta tämä ei silti nostanut sitä alkuvuoden pelatuimpien pelien joukkoon, kuten Kotaku uutisoi.

Analyytiikkayhtiö NPD Group on julkaissu TOP10-listan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen pelatuimmista peleistä Yhdysvalloissa. Vaikka lista koskee vain USA:ta, voi se hyvinkin olla monilta osin identtinen Euroopan kanssa.

Listan näet NPD:n johtajan Mat Piscatellan twiitistä alta. Kärkeen nousivat Minecraft, Grand Theft Auto V ja The Sims 4, tässä järjestyksessä. Kymmenen pelatuimman joukossa ei ole yhtään uutta peliä, eli alkuvuodesta ilmestyneet Elden Ring ja Horizon Forbidden West eivät nousseet lähellekään kärkeä.

Piscatella huomautti myöhemmissä twiiteissään, että kaikkia kymmentä kärkipeliä yhdistää jokin sosiaalinen elementti. Jopa The Sims 4:n kaltaisilla peleillä, jotka eivät ole klassisia moninpelejä, on aktiivinen peliyhteisö ylläpitämässä niiden suosiota.