UUSIMMAT

Vuonna 2013 Early Access -julkaistu zombie-selviytymispeli DayZ siirtyy viimein beta-vaiheeseen

03.05.2017 19:03 | Muropaketin toimitus

Selviytymispeli DayZ tulee siirtymään beta-testaukseen liki neljä vuotta sen jälkeen, kun se ensi kertaa tuli markkinoille.

Arma 2:n (2009) modista alkunsa saanut zombie-selviytymispeli DayZ ilmesty Steamin Early Access -palveluun joulukuussa 2013, mutta se on yhä virallisesti alfa-vaiheessa. Nyt Destructoid kuitenkin raportoi, että DayZ tulee viimein siirtymään beta-vaiheeseen.

Valtaosa peleistä julkaistaan yhä suurelle yleisölle vasta beta-testauksen jälkeen, mutta DayZ on ollut saatavilla alfa-versiona 3,5 vuotta. Beta-versio julkaistaan seuraavan päivityksen myötä, mutta päivityksen ilmestymispäivää ei ole kerrottu, joten on mahdollista, että peli pysyy alfassa vielä tovin.

Fiktiiviseen Chernarusin valtioon sijoittuva DayZ on selviytymispeli, jossa pelaajat kamppailevat eloonjäämisestä zombien valloittamassa avoimessa pelimaailmassa. Steamissa pelin käyttäjäarvio on neutraali, mutta viimeisen kuukauden aikana se on kerännyt voittopuolisesti negatiivisia arvosanoja. Pelin virallisessa kuvauksessa korostetaan, että kyseessä on alfa-versio, ja varoitetaan hankkimasta peliä, ellei halua olla mukana tukemassa pelin kehitystä.

Pitkästä alfa-vaiheesta huolimatta kehitysstudio Bohemia Interactive pyrkii yhä julkaisemaan DayZ:n myös kokonaisena versiona, sekä kääntämään pelin lopulta myös konsoleille. Lopullisen pelijulkaisun aikataulusta ei kuitenkaan ole tietoa.

selviytymispeli
Kaikki jutut aiheesta