Uusimmat

Vuosi alkaa aivan uskomattomalla PR-perseilyllä

02.01.2012 15:05 Miikka Lehtonen

Viime viikon loppupuolella pelisaitteja seuranneet ovat jo varmasti törmänneet Paul Christoforon hämmentävään ja hämmästyttävään tarinaan. Vaikka pelialalla näkeekin välillä jos jonkinlaisia säätäjiä, Christoforon tapaus ylittää kaikki ymmärryksen rajat. Ja sotku sen kuin syvenee päivä päivältä.

Tapahtui viime viikolla: Penny Arcaden Gabe julkaisi sarjiksen pääuutisissa saamansa sähköpostitse käydyn kirjeenvaihdon, jossa alunperin kehitysvammaisten käyttöön tarkoitettua peliohjainta myyvän firman PR-edustajalla tuntui olevan vähän turhan paljon bensaa tankissa. Mies oli joutunut kunnon tappeluun erään asiakkaansa kanssa toimitussähellysten vuoksi. Asiakkaan Visa-korttia oli veloitettu jo viikkoja sitten, mutta tilattua tavaraa ei kuulunut. Kun asiakas sitten närkästyneenä peräsi saataviaan, Christoforo ryhtyi isottelemaan pelialan suhteillaan — joiden joukkoon hän mainitsi muun muassa Penny Arcaden pyörittämän PAX-tapahtuman — sekä epäsuorasti vihjailemaan, että hän tuntee mafiosoja ja ettei hänelle kannata haistatella.

Tässä kohtaa Gabe liittyi mukaan keskusteluun ja totesi, että jos moinen perseilijä oli joskus tuotteitaan PAXissa mainostanut, niin eipä mainostaisi enää ikinä. Christoforo ei selvästikään osannut laskea Penny Arcadea ja PAXia yhteen, vaan ryhtyi nyt isottelemaan Gabelle suhteillaan ja väitti, että Bostonin pormestari itse hommaisi hänet messuille, jos hän sinne haluaisi. Jo tässä vaiheessa keskustelusta ja Christoforon asennemuutoksesta (”kuka sinäkin paskiainen muka luulet olevasi?” -> ”ai anteeksi, en minä halua ketään suututtaa!”) irtosi makeat naurut, mutta juttu oli vasta alussa. Päivityksiä ja uusia löytöjä ilmestyi päivittäin ja koko homma tuntui fiktiolta. Mutta sitä se ei ollut!

Uskomatonta juttua, vai mitä? Mutta tässä on vain pintapuolinen raapaisu sagaan, joka levisi kohta Twitteriin ja sai niin pelaajat kuin pelialan väenkin paitsi irtisanoutumaan Christoforon touhuista, myös nauramaan tälle päin naamaa. Ja sitten mies sai — yllättävää kyllä — kenkää. Vaikka samaan aikaan saitit kaivoivat esiin tietoja miehen pahoinpitelysyytteistä ja steroidien käytöstä, Christoforolle ei vieläkään riittänyt. Uusimmissa käänteissä hän nimittäin yritti kiristää entistä työnantajaansa pitämällä hallussaan firman sähköpostitilien tunnuksia. Tämä siis jo siinä vaiheessa, kun asiasta keskusteltiin lukemattomilla palstoilla ja miehen nimi oli poljettu pysyvästi mutaan.

Kaikkein huvittavinta sagassa silti on se, että miehen firman sivuilla — jonka sisällöstä noin 60% on varastettu häpeilemättömästi muilta saiteilta — mainostetaan näkyvästi, miten tärkeää nykyään on pitää huolta siitä, että kun asiakkaat googlailevat tulevaa yhteistyökumppania, he eivät löydä mitään arveluttavaa. Elä kuten saarnaat, Paul.

Koska tästä yhteenvedosta tulisi 10 sivun mittainen ennen kuin olisin käsitellyt edes puolia Christoforon uskomattomasta sagasta, heitetään mielummin jakoon pino linkkejä, joita lukemalla jokainen voi saada alkuvuoden parhaat röhönaurut.

Lähde: The Escapist

Aihetta käsitteleviä linkkejä:

Penny Arcaden alkuperäinen postaus

Keskustelua Something Awful -foorumilla

The Examinerin kattava artikkeli asian tiimoilta

Muropaketin uusimmat