Vuosi myöhemmin: Destiny on lopultakin pelikunnossa mutta kalliiksi se tulee

18.12.2015 16:01 | Jukka O. Kauppinen

Vuotta myöhemmin -juttusarjassa sukelletaan tällä kertaa Bungien luoman Destinyn maailmaan. Sillä nähkääs: Miikka Lehtonen väittää, että nyt sitä kannattaa pelata, jos peli jäi syystä tai toisesta aiemmin kokematta. Jos vain raaskii maksaa tarpeeksi

Aloitetaan siitä, että light level on eräs huonoimmista ideoista modernissa videopelaamisessa. Destiny on ensimmäiset 20 kokemustasoa aika perintinen roolipeli: ammu hirviö, saat kokemuspisteitä. Kerää tarpeeksi, saat kokemustason. Helppoa ja hauskaa. 20. tason jälkeen mistään ei kuitenkaan enää saa kokemuspisteitä, vaan tasoja kerätään kasvattamalla light-ominaisuutta. Muutos tarkoitti sitä, että 20. tason jälkeen varusteiden kaikki muut ominaisuudet ja piirteet olivat turhia: tässä pyssyssä on enemmän lightia ja tarvitsen mahdollisimman paljon lightia, niinpä minun on käytettävä tätä tylsää pyssyä, vaikka en haluaisi.

The Taken King avaa 20. tason jälkeisen levelöinnin taas kokemuspistevetoiseksi. Levelikatto nousee 40:ään, mutta kun se on saavutettu, light level tekee comebackin. Ei onneksi enää samanlaisena kuin ennen. Bungiella ollaan selvästi juteltu Blizzardin kehittäjien kanssa, sillä light level toimii nyt suunnilleen samalla tavalla kuin World of Warcraftin item level. Se ei ole enää mikään varusteessa oleva ominaisuus, vaan pelaajan kaikkien varusteiden tehon keskiarvo.

Lue koko artikkeli: Destiny: The Taken King – vuotta myöhemmin, vuoden myöhässä?

Lisää aiheesta

Destiny (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lisää mikromaksuja Destinyyn? Kyllä, kiitos!

Miten Bungie voisi parantaa Destinyä? Tässä muutama ilmainen tipsi

Mulkaisu: Destiny

Varaslähtö: Destiny

destiny_vuotta_myohemmin_0uut2