Vuosikymmenen työn alla ollut Wing Commander -faniprojekti on valmis

19.03.2012 10:00 | Tero Lehtiniemi

Erilaiset fanien työstämät klassikkopelien tai -sarjojen henkiinherättelyt ovat aikojen saatossa kokeneet monenlaisia kohtaloita. Osa on julkaistu hyvällä menestyksellä, osan kaatuessa esimerkiksi pelien oikeudet omistavien, todellisuuden tältä tasolta irtaantuneiden tahojen vastustukseen. Scifi-eepoksien kantaisä Wing Commanderin uudelleenlämmittely ei kaatunut ainakaan Electronic Artsiin.

Legendaarisen FreeSpace 2 -avaruusräiskinnän pelimoottorilla rakennettu, lähes vuosikymmenen työn alla ollut Wing Commander Saga: The Darkest Dawn on nimittäin saanut julkaisijajätti Electronic Artsilta vihreää valoa, ja kauan odotettu julkaisu tapahtuukin jo tällä viikolla. Tarkemmin sanottuna 22. päivänä eli torstaina.

The Darkest Dawn tarjoaa 55 tehtävää, 70 välianimaatiota ja yli yhdeksän tuntia nauhoitettua dialogia josta vastaa yhteensä 60-henkinen näyttelijäkaarti. Wing Commander -sarjahan tuli erityisesti CD-pelien kulta-aikana tutuksi pitkistä välianimaatioistaan ja niissä käytetyistä nimekkäistä näyttelijöistä. Faniprojektina syntyneessä The Darkest Dawnissa tuskin kuitenkaan nähdään Mark Hamillin kaltaisia nimiä tai edes entisiä pornotähtiä.

The Darkest Dawnin tarina sijoittuu jonnekin Wing Commander :n ja 3:n väliin, maan ja Kilrathi-kissarodun välisen sodan päättymisen jälkimaininkeihin. Sen tarina on tekijätiimin mukaan sidottu täydellisesti olemassaolevaan kaanoniin, ja se huomioi jopa lukuisat novellit ja muun perimätiedon. Luvassa lienee ihan timmi paketti, ja vanhana Wing Commander -fanina ainakin itse aion testata sitä.

Lähde: Wing Commander Saga

Lue myös

Huhupartio: Elder Scrolls -MMO paljastetaan lähiaikoina?

Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Rift – vuotta myöhemmin

Witcher 2 Enhanced Edition – CD Projekt hellii roolipelaajia