Uusimmat

Warframe-vuoto paljasti 775 000 sähköpostiosoitetta

23.07.2016 14:00 Juho Anttila

Verkkopelien palvelimet ovat suosittu tietomurtojen kohde. Satojen tuhansien, jopa miljoonien pelaajien tiedot kun ovat mehukas saalis verkkovarkaille. Warframe-nettiräiskintää kehittävä Digital Extremes on nyt paljastanut, että digitaalimurtomiehet kävivät pelin palvelimilla jo vuoden 2014 marraskuussa.

Studio selittää havainneensa vuodon vasta nyt, vaikka tapahtuneesta on kulunut aikaa jo melkein kaksi vuotta. Aikanaan tekijät luulivat joutuneensa tietojenkalasteluhuijauksen uhriksi, sillä palvelinten uskottiin olevan täydellisen turvassa. Myöhemmin huomattiin kuitenkin, että pelin verkkosivuston käyttämän Drupal-alustan tietokantahaavoittuvuus mahdollisti 775 749 sähköpostiosoitteen vuotamisen pahantekijöiden haltuun.

Kaikeksi onneksi varkaat eivät päässeet käsiksi muihin yksityistietoihin tai esimerkiksi luottokorttinumeroihin. Digital Extremes vakuuttaa myös tukkineensa aukot ja vaihtaneensa verkkosivustonsa toteutusalustan saman tien turvallisempaan. Ei tämän kaltainen vuoto silti ole omiaan ainakaan kohentamaan luottamusta verkkopelien kehittäjien kykyyn suojella pelaajien yksityistietoja.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: warframe.com

Lisää aiheesta

Kiinalaiset ostivat Warframe-kehittäjän

Ilmaisräiskintä Warframe sai Xbox One -julkaisupäivän

Tältä se näyttää: Warframe PlayStation 4:llä