Warhammer Online saa kirveestä

19.09.2013 12:00 | Miikka Lehtonen

Ja niinhän siinä sitten kävi. Vuosien ajan monet toivoivat, että EA muuttaisi Warhammer Onlinen ilmaispelattavaksi ja yrittäisi pelastaa mainion, mutta aliarvostetun morppinsa. Pelastusta ei tullut, sillä Warhammer Online suljetaan muutaman kuukauden kuluttua.

EA:n ja Mythicin Warhammer Online tulee jäämään historiaan eräänä modernin MMO-pelaamisen hukatuista tilaisuuksista. Asiallinen PVP-MMO julkaistiin keskeneräisenä, kuten MMO:illa on tapana, ja vain hetkeä ennen WoW-lisälevy Wrath of the Lich Kingin julkaisua. Valtaosa pelaajista kaikkosi takaisin WoWin pariin pikavauhtia eikä monikaan nähnyt ikinä niitä parannuksia, joita Mythic peliin toteutti.

Vuosien ajan monet, myös meikäläinen, yrittivät ehdotella sitä, että Warhammer olisi muutettu ilmaisepelattavaksi, jolloin sen suurin ongelma, pelaajien puute, olisi ehkä korjaantunut. EA:ta ei kiinnostanut ja nyt onkin jo liian myöhäistä, sillä Warhammer saa kirveestä 18.12.

Taustalta löytyy kuulemma lisenssisopimuksen päättyminen, mikä tuntuu hieman tekosyyltä. Varmasti sopimusta olisi jatkettu, jos halua olisi ollut, mutta Warhammer Online tuskin oli ikinä suuri rahasampo. Valtava harmi, sillä pelissä todellakin oli potentiaalia, emmekä taatusti tule tämän epäonnistumisen jälkeen näkemään uutta Warhammer-MMO:ta aivan hetkeen.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Warhammer Online: Age of Reckoning (PC) 

Warhammer, muutu jo ilmaiseksi!

Warhammer-fanit: Get to da choppa!