Warhammer rokkaa myös iOS:llä: arvostelussa Warhammer Quest

15.06.2013 16:00 | Miikka Lehtonen

Warhammer Quest, siinäpä pelilegenda menneisyydestä. Figupelailua, lautapelaamista ja kevyttä roolipelaamista yhdistänyt klassikkopeli on nykyään suolaisen hintainen, jos sitä yleensäkään mistään edes löytää. Mutta onneksi siitä tuli juuri iOS-versio!

Tablettitietokoneista on nopeasti tulossa lautapelaavan kansan pelastaja, sillä lautapelien digiversioita tehdään vauhdikkaasti ja ne ovat yleensä myös aika laadukkaita. Niin nytkin, kun wanha Warhammer Quest on kääntynyt iOS-versioksi.

Neljä sankaria. Kokoelma luolastoja. Hirmuinen määrä tapettavia hirviöitä ja kerättävää loottia. Siinä Warhammer Quest pähkinänkuoressa. Alkuperäinen lautapeli, jonka perusreseptiä Descent ja monet muut modernit pelit kopioivat innolla, oli suosittu koska se yhdisti kevyttä roolipelailua visuaalisesti näyttävään lautapelimuotoon.

Warhammer Questin iOS-versio ei ole ihan 1:1 kopio alkuperäisestä, vaikka se sisältääkin suurimman osan sen elementeistä. Jotain juttuja on kuitenkin virtaviivaistettu ja mutkia oiottu, jotta tuloksena olisi ollut mahdollisimman pelattava iOS-peli. Ja onhan se väistämätöntä. Siinä missä alkuperäistä peliä väännettiin kaveriporukalla yhden toimiessa pelinjohtajana, Warhammer Questin iOS-versio on puhdas yksinpeli.

Hyvä peli. Mutta ei ehkä niin hyvä kuin olisi voinut olla. Miksei? Ota selvää!

Lue arvostelu!