UUSIMMAT

Warren Spector: Epic Mickey 2 tarjoaa enemmän valintoja kuin Deus Ex

17.07.2012 16:30 | Miikka Lehtonen

Muistatko Epic Mickeyn? Pelin, joka ennakkojutuissa ja -hypeissä vaikutti aivan hillittömän huikealta. Valintoja, synkkyyttä ja aikuismaista menoa. Mutta itse pelihän oli sitten aikamoinen pettymys, tosin enimmäkseen pelattavuutensa ansiosta. Warren Spector lupaa, että nyt kaikki on paremmin.

Tällä kertaa hype keskittyy nimenomaan valintojen maailman ympärille, sillä Comic-Con-tapahtumassa puhunut Spector mainostaa, että Epic Mickey tarjoaa sitä enemmän kuin Deus Ex ja System Shock. Sen verran, että kuulemma pelistä kaiken irti saadakseen se pitää pelata läpi kolme kertaa.

”Voit ystävystyä tai tapella kaikkien pelin vastaantulijoiden kanssa. Pelaajan valinnat todella, todella, todella, todella, todella tuntuvat”, Spector mainosti. Todellako? Miehen mukaan — ja nyt hypejuna puksuttaa jo ylikierroksilla — System Shockit ja Deus Exät suorastaan unohtuvat Epic Mickeyn valintojen edessä. Noinkohan kuitenkaan?

Samalla mukana on myös hieman huolta. Alkuperäinen Epic Mickey tarjosi jo jonkin verran valintoja ja Spectorin mukaan se oli joillekin liikaa. ”Pelajat tajusivat, että valinnoilla on seurauksia. Tavalliset ihmiset eivät”, hän selitti. Monet peliä testanneet satunnaispelaajat jäätyivät täysin vaikeiden valintojen edessä, eivätkä ne Epic Mickeyssä edes olleet kovinkaan vaikeita. Toisaalta nukuinhan itsekin yön yli Mass Effectin ja Dragon Agen kinkkisimpiä valintoja pohtiessani, joten voihan niinkin tapahtua.

Nähtäväksi jää, pystyykö Epic Mickey 2 lunastamaan Spectorin suuret puheet.

Lähde: The Verge

Lue myös

Ouya-konsolin kehittäjä puhelee ristiin – alkuhype murenee, epäilykset kasvavat

Unity of Command tekee täyskäännöksen ja etenee Berliiniin

Maailman vaikein jatko-osa julkaistiin, tietenkin ilmaiseksi

Battlestar Galactica: erinomainen lautapeli inkvisiitiosta pitäville