UUSIMMAT

Wasteland 2 hakee uskottavuutta oikeasta tieteestä

02.01.2013 11:00 | Juho Anttila

Tieteisfiktio maalaa huimia kuvia tulevaisuuden maailmasta. Parhaimmillaan scifi on kuitenkin silloin, kun se on uskottavaa. Jos lukija, katsoja tai pelaaja tuntee, että tulevaisuus voisi aidosti olla sen näköinen kuin hänelle esitetään, on kokemus kokonaisuudessaan parempi.

Tämä on ollut mielessä myös odotetun Kickstarter-projekti Wasteland 2:n tekijöillä. Peliä kehittävä InXile on nimittäin palkannut tiedemiesten muodostaman Thwacke-kollektiivin varmistamaan, että Wasteland 2:n scifi on uskottavaa tieteellisestä näkökulmasta.

Thwacken jäsenenä häärivän Sebastian Alvaradon mukaan kollektiivin kaikki jäsenet pelaavat myös itse videopelejä. Tiedemiehistä kun on kyse, kollektiivin jäsenet myös uskovat, että pelien tieteellinen uskottavuus kiinnostaa pelaajia. Thwacken toiminta-ajatuksena onkin tarjota konsulttipalveluita peliyrityksille, jotka tahtovat tehdä luomistaan maailmoista entistä vakuuttavampia.

Tarkoitus ei ole asettua pelin käsikirjoittajien tielle, vaan ennemminkin tukea heitä. Pelejä tehdään yhä tarina ja pelattavuus edellä. Thwacke tuo kuvioon mukaan tietoa ja asiantuntemusta, jolla pelin tarina ja maailma saadaan tuntumaan entistä todellisemmalta. Lisäksi Thwacke pyrkii pysymään ajan tasalla aivan viimeisimmistä tieteellisistä trendeistä ja löydöksistä, jolloin myös peleissä hyödynnettävä tieto on tuoretta.

Alvarado itse kertoo olevansa lähes valmis molekyylibiologian tohtori. Miestä harmittaa suuresti, jos hän törmää tarinaan, jossa DNA:ta käytetään epäuskottavalla ja virheellisellä tavalla keinona tarinan irrallisten lankojen yhteen solmimiseen. Mikäs sen parempi työ sitten kuin pyrkiä varmistamaan, ettei moista tehdä jatkossa.

Wasteland 2:n kohdalla tiimi on tehnyt töitä muun muassa pohtimalla, minkälaisia eliöitä milläkin pelin alueella voisi asustaa. Jos lopullisessa pelissä vastaan mönkii esimerkiksi jättiläismäinen mutanttierakkorapu, kannattaa muistaa, että kyse ei ole vain pelintekijöiden hetken mielijohteessa keksimästä hirviöstä. Taustalla on enemmän oikeaa ja uskottavaa tiedettä kuin arvaattekaan. Aivan kuten hyvässä tieteisfiktiossa kuuluukin olla.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

inXile kutsuu fanit mukaan tekemään Wasteland 2:ta

Meni Wasteland 2 syteen tai saveen, Brian Fargo tykkää Kickstarterista

Tässä olisi vihdoin aitoa pelivideota Wasteland 2:sta!

Keskustelu

@1 Miksei 1800-luvun tieteellä ja kuvaisi nykyaikaa…
Steampunk rulez!

Päteeköhän sama luonnontieteisiinkin? Wasteland 1 oli toki tunnettu värikkyydestään, mutta se taisi johtua ennen kaikkea siitä, että värejä oli kovin vähän ja sävyjä vielä vähemmän.

Jostain syystä moni postapokalyptinen peli ja niiden pelaaja olettaa, että ydintuhon jälkeinen maailma on elottoman sävyinen ja kasveja vailla, vaikka todellisuudessa kasvikunta elpyy ydintuhostakin nopeasti.

Mutta pelin kohderyhmä on nykypäivän pelaajat, eivätkä pelaajat sadan vuoden päästä. Tärkeintä on, että se tuntuu nyt uskottavalta.

Uskottavuus on asia, mikä rikkoi täysin Assassin’s Creedin, joten ainakin itse otan ilolla vastaan tämmöiset uutiset.

Tässä on vain se pieni ongelma, että tulevaisuuden tiede ei ole tämän päivän tiede. Ajatelkaas peliä joka tehtäisiin sadan vuoden takaisella tieteellä, mutta kuvaisi nykyaikaa.

Muropaketin uusimmat