UUSIMMAT

Wasteland 2 -tiimi puntaroi suuria linjojaan

10.10.2012 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Kickstarterin suuriin menestyksiin lukeutuva Wasteland 2 -roolipeliprojekti etenee hyvää vauhtia, mutta inXile Entertainmentin pelitiimi on edelleen tärkeiden perusasioiden äärellä.

”Projektin alkuvaiheessa tehtävät päätökset vaikuttavat pitkällä tähtäimellä ja peli muovautuu niiden mukaan”, ynnäilee John Alvarado. Niinpä tiimi keskittyy edelleen roolipelin perusdesignin hiomiseen.

Merkittäviä virstanpylväitä on silti tehty. Muun muassa pelin maailmankartta, liikkumis- ja taistelujärjestelmä, tallennusmekaniikka, hahmoanimaatiojärjestelmä, inventaario, pelimaailman tapahtumien seuranta, tarinajärjestelmä ja lokalisointi ovat hyvällä mallilla.

Esimerkkinä peliin suunnitellusta joustavuudesta Alvarado mainitsee uusimmassa päivityksessään keskustelujärjestelmän, joka aiottiin ensin lainata vuonna 2004 julkaistusta Bard’s Tale -roolipelistä. Se ei kuitenkaan soveltunut Wastelandiin, sillä Bard’s Talen keskustelut tulivat puheena, mikä täytyi nauhoittaa hyvissä ajoin etukäteen. Eikä nauhoitusten jälkeen dialogia voinut enää muokata.

Wasteland 2:ssa tiimi haluaa pitää puhutun puheen minimissä ja säilyttää itsellään vapauden muokata tarinaa ja keskusteluja niin pitkään kuin mahdollista. Mikä kuulostaa tosi hyvältä.

Wasteland 2 on jatkoa EA:n vuonna 1988 julkaisemalle roolipelille, joka oli suora esikuva myöhemmille Fallouteille.

Lisätietoja: http://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Wasteland, Falloutien esi-isä

Wasteland 2:ta varten pyydettiin enemmän rahaa kuin kukaan ikinä – ja saatiin vielä enemmän

Tässä olisi vihdoin aitoa pelivideota Wasteland 2:sta!

Lue myös

Haluaisitko pelata Call of Dutyä satasen lelupyssyllä?

K18: arvostelussa Dishonored – hiiviskelyseikkailujen merkkipaalu

Mikä onkaan järjettömintä, mitä peleissä voi tehdä?

Vieraissa: peli- ja laiteuutuuksia Playground 2012 -tapahtumassa