UUSIMMAT

Wii-emulaattori Dolphin sai suuren päivityksen

23.09.2013 18:00 | Miikka Lehtonen

Hieman modernimmasta Nintendo-emulaatiosta pitäville on jo pitkään ollut vain yksi vaihtoehto: Dolphin. GameCuben ja Wiin pelien emulointiin erikoistuneesta ohjelmistosta tuli juuri uusi versio, 4.0.

Dolphin on todellakin jo jokusen vuoden ajan ollut se alan standardi, jos puhutaan Wii- ja GameCube-emulaattoreista, sen verran hyvä vehje se on. Ei toki täydellinen, kuten vaikka Luigi’s Mansionia pelaamalla voi helposti huomata. Missä varjot? Kuka tietää!

Mutta kehitys kehittyy ja Dolphinista julkaistiin äskettäin kunnolla versionumeroita kasvattanut versio 4.0. Mukana on kokeellinen tuli viralliselle Wiin nettipelille, Wiin Balance Board -lisälaitteelle, GameCuben ohjaimelle ja ties mitä muuta.

Jos Wii- tai GameCube-emulaatio siis kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tutustua. Kyllä laitteilta hyvää pelattavaa löytyy ja kuten nostokuva osoittaa, aika pahuksesti paremman näköisinä kuin originaalilaitteilla.

Lisätietoja: Dolphin

Keskustelu

Se nyt on ihan eri asia, pelaako emulaattorilla oikeita pelejä, vai lataako ne pelit suoraan netistä eikä maksa kenellekään tekijälle mitään. ”Typeriä piratismipuheitahan” ne ovat mutta kun olisi mukava niiden tekijöidenkin tienata rahaa siitä pelinteosta.

Ihan aito ja alkuperäinen Zelda tuo munkin Windwaker on, GCn muistikortti tallennuksia varten ja langaton ohjain.
Taitaa sällit olla itse niitä jotka harrastaa konsolipiratismia ja ovat vaan muille kateellisia.

Itse ainakin pelailen aitoja pelejä Wiin omalla kapulalla ja nautin nelinkertaisesta resoluutiosta.

[email protected]
Kuola valuen kehutaan Wii emulaattorin uutta päivitystä jota käytettään pelkästään piraattipelien pelaamiseen. Tosi peluri ostaa vaikka huuto.netissä Wii halvalla ja pelaa sillä AITOJA pelejä.

10.

Dome kannustaa piratismiin!

24.9.2013 klo 15.11, DJhessu

olisi kiva kuulla perustelut tälle väittelle

@4 Pysy siellä murobbs jos haluat, tämä on eri palsta. Ihme nillitystä taas.

@1 Kuka piratisoi konsolin? Haloo.

Hyvä uutinen, just eilen tuli mieleen et voisi pelata Windwakeria. Mulla ei ole konsolia sille, eikä konsolille sopivaa tvtäkään, joten emulaattori on ainut vaihtoehto sen pelaamiselle. Mä en ymmärrä noit typeriä piratismi puheita.

No eikös Murossa emulaattoreista puhuminen ollut kielletty? Mitä ihmettä Dome sitten uutisoi tämmöistä? Heti kun MuroBBS:ssä sanoo sanan ”emulaattori” tms. niin menee heti ketju lukkoon ja banaania tulee.

Saakos noita pelejä emuloitua mitenkään originaaleilta levyiltä?

@2

Ei sisälly. Mahdollistaa kyllä mutta emulointi on 100% laillista ja sillä on paljon ”hyveellisemmät” tarkoitusperät, esim. PC:n tehojen hyödyntäminen Wii-peleissä ja retroscene tietysti.

Itselleni herää suuri kysymys miksi Dome uutisoi tästä. Kuten kaikki tiedämme emulaattorilla pelaamiseen sisältyy aina lähes yksi asia joka on piratismi. Tietysti jos eDomen pojat omistavat itse nyt läjän wii pelejä ja gamecube pelejä jota pelaavat hyvä niin.

Muropaketin uusimmat