Uusimmat

Wii joulukuussa Eurooppaan

15.09.2006 16:00 Miikka Lehtonen

Wii joulukuussa EurooppaanNintendon juuri päättynyt lehdistötilaisuus Lontoossa antoi europelaajille pitkään odotettuja faktoja Wiin julkaisupäivästä, pelivalikoimasta ja hinnasta.

Nintendon uusi ihmekonsoli Wii rantautuu Eurooppaan vasta joulukuun 8. päivä, reilut pari viikkoa Yhdysvaltojen jälkeen. Toisaalta, Japanin julkaisukin tapahtuu vasta joulukuun alussa, joten kyse ei ole niinkään Euroopan sorsimisesta, vaan halusta päästä mukaan jenkkien Kiitospäivän jälkeiseen kulutuskaaokseen.

Kuten eilen uutisoimme, Wii tulee Japanissa kustantamaan 25000 jeniä. Myöhemmin eilen varmistui myös jenkkihinnoittelu, 249 taalaa. Kuten on käynyt niin monta kertaa aiemminkin, eurohinta on generoitu yksinkertaisesti vaihtamalla euromerkki taalojen tilalle ja näinollen EU-Wii maksaa muhkeat 249 euroa. Myös pelien hinnaksi varmistui 50-60 euroa, pelistä riippuen. Kaikkein heikoiten menee kuitenkin briteillä, jotka joutuvat pulittamaan omasta Wiistään 179 puntaa, eli 265 euroa.

249 euron sijoituksellaan saa Wii-konsolin, yhden ohjainsetin, tarvittavat piuhat ja Wii Sports -minipelipaketin, joka sisältää tenniksen, baseballin ja keilailun kaltaisia lajeja.

Wiin julkaisupelien helmeksi muodostunee The Legend of Zelda: Twilight Princess, mutta tarjolla tulee olemaan parikymmentä muutakin peliä. Näiden joukosta löytyy Red Steelin ja Need For Speed Carbonin kaltaisia nimiä.

Pressitilaisuus itse kuuluu olleen melkoinen show. Nintendo-kihojen puheiden lisäksi lavalla nähtiin brittijulkkiksia ja tennisottelu Tim Henmanin, Greg Rusedskin ja Nintendon pomojen välillä.

Lue myös: Wiin julkaisusuunnitelmat vihdoin julki

Ja aiempia Wii-tarinoita:

Wiille tiedossa pelirikas startti

Nintendo tappaa huhuja, aloittaa uusia

Uutisia DS- ja Wii-rintamalla

Wiin speksit vuotaneet

Miltä hinta kuulostaa?

Katso tilanne vastaamatta