Uusimmat

Wii löysi yleisönsä

09.12.2006 12:42 Miikka Lehtonen

Nintendon odotettu Wii-konsoli tuntuu löytäneen yleisönsä, sillä konsoli myytiin hetkessä loppuun koko Euroopassa. Suomen pieni erä oli myyty jo käytännössä ennakkoon ja Englannissa myyntitahti oli suorastaan hirvittävä.

GamesIndustry.biz on haastatellut Nintendon brittipomo David Yarntonia, joka tuskin pystyi peittelemään tyytyväisyyttään. Ei syyttä, sillä koko Englannin 50 000 koneen erä myytiin loppuun alle 12 tunnissa. Huimaa tahtia osaa arvostaa viimeistään kun huomaa, että tämä vastaa yhden Wiin myyntiä joka sekunti.

Yarnton löysi nopeasti tutut fraasit. ”Olemme riemuissamme Wiin saaman mahtavan vastaanoton vuoksi, mutta myös siitä, että kaikenikäiset ihmiset ovat ottaneet omakseen tavan, jolla mullistamme koko alamme”, hän hehkutti. ”Näin monen myydyn konsolin jälkeen on hienoa ajatella, miten ihmiset tulevat nauttimaan Wiistä perheidensä kanssa tänä jouluna.”

Suomeen Wiitä saapui sen verran pieni erä, että monissa liikkeissä pelkät ennakkovaraukset riittivät kuittaamaan kaikki konsolit. Useissa tapauksissa kysyntä ylitti tarjonnan reilusti ja monet jäivät odottamaan toista toimituserää. Onneksi odotus ei ole pitkä, sillä lisää konsoleita on tiedossa Suomeen jo ensi viikolla.

Monissa tapauksissa innokkasti konsoleitaan odottaneet fanit joutuivat pettymään liikkeiden valmistauduttua ryntäykseen huonosti. Jonojen ohi myydyt konsolit ja pihalla olleet myyjät tuntuvat olleen arkipäivää monilla paikkakunnilla. Tavallista ikävämmästä töpistä voi lukea Nintendon omilta foorumeilta. Toivottavasti toisen erän myynti sujuu Kuopiossakin jo jouhevammin.

Muropaketin uusimmat